De os pe marele deget de la picior. Cauzele și 5 moduri de a trata la domiciliu

Calus (bursita degetul mare de la picior) forțează articulația de la baza degetelor laeua și să crească în mărime, formând un cucui. Motivul principal de ce este în creștere de os este prea strânsă pantofi, care provoacă anomalii în poziția de a articulatiei degetului mare de la picior. Mișcări repetitive, de asemenea, pot denatura sau de a crește în comun, care leagă degetul cu restul piciorului, ce cresc oasele de la picioare, dar, de asemenea, apare durerea și umflarea. De os poate fi la început destul de mic, dar, dacă veți continua să poarte încălțăminte, acesta este capabil să crească până la semnificativă dimensiunea, și mult mai mult va deveni o tumoare, cu atât mai greu vă va fi în mod normal pentru a muta și chiar să stea în picioare. Expertii recomanda imediat să caute sfatul unui medic, chiar dacă nu scapam de apropiere a degetului mare este destul de mic. Mai devreme de a începe tratamentul, cu atât mai eficient va fi. Nu ignora problema, în speranța că totul va trece de la sine, așa cum rulează os poate ulterior provoca o mulțime de probleme. În cazul în care dureri de os pe marele deget de la picior sigur de a trece la mai libere pantofi, ferește-te de postura, mai ales atunci când mersul pe jos și de rulare (în unele cazuri, ar trebui să utilizați acceptă corset), face растяжкой și aplicați uleiuri esențiale, care ajută la lupta cu артритами. Uneori deja aceste măsuri suficient, cu toate acestea, fiecare organism este diferit. De os pe marele deget de la picior

Cum de a scapa de samburi de pe picioare mijloace

1. Alege pantofi liberă

Reușind pantofi, veți reduce presiunea pe zona afectată, care să permită organismului de a recupera mai repede și de a elimina cucui pe picior. Conform academiei Americane a chirurgilor ortopezi (AAOS), "marea majoritate" notează că, la schimbarea de pantofi pe un model cu suficient spațiu pentru degetele de os de la picior doare mult mai puțin. Liberă pantofi reduce presiunea pe degetul mare de la picior, îmbunătățește circulația sângelui și oferă spațiu pentru mișcare, ceea ce permite суставам se afle în poziție naturală. Dacă nu sunteți siguri care este modelul potrivit pentru tine, apelați la specialiștii în ortopedice showroom-uri sau magazine de sport, ei vă va ajuta pentru a măsura dimensiunea de picioarele și de a alege cele mai spațioase și confortabile model. Mulți spun că, în acest caz, cea mai bună opțiune — pantofi pe шнурках sau lipici, prin care se poate regla independent "înghesuit". În plus, pentru a alege cele mai confortabile pantofi specialiștii vă vor ajuta să determina statului piciorului la maxim, pentru a evita eventualele leziuni atunci când mersul pe jos și sport. De asemenea, puteți utiliza un dispozitiv special, pentru a "întinde" existent pantofi, oferind mai mult spațiu degetele de la picioare. AAOS recomandă persoanelor cu os pe picior "de a evita prea mici, înguste tufleys a arătat picioarele și, de asemenea, pe tocuri de mai sus o pereche de centimetri". În unele cazuri, tocuri înalte poate provoca o serie de probleme, deoarece în această poziție crește presiunea pe partea din față a piciorului.

2. Utilizați tălpile interioare speciale sau garnituri pentru corectarea poziției piciorului

Utilizați garnituri speciale și branțuri pentru a ajusta poziția piciorului, reducând presiunea pe degetele de la picioare. De asemenea, în unele cazuri, în scopul de a scăpa de umflaturi pe picioare folosesc așa-numitele "ortrezy" — ei перераспределяют sarcina pe articulația deteriorat. Unele persoane necesară o mulțime de sprijin de la picioare pentru a regla poziția de picioare și, respectiv, direcția de mișcare în comun. Bine alese pantofi speciale și a fișelor de însoțire în unele cazuri, este suficient pentru a trata pietrele la picior. Aceste garnituri pot fi achiziționate în aproape orice farmacie fără prescripție medicală. Important înainte de a folosi în mod constant baza, asigurați-vă că o astfel de linie anume încordarea deteriorat de votare, și nu doare piciorul și mai mult.

3. Efectuați stretching

Dacă vă simțiți "rigiditate" în degetele de la picioare, apoi o mică stretching va ajuta pentru a relaxa mușchii și calma суставную durere. Aceste exerciții simple pot fi efectuate în orice loc. Încercați să comprima degetele de la picioare, прокатываться picioarele de tennis, teren de tenis minge, dar, de asemenea, face un mic masaj. Pentru a calitativ întinde deteriorat în comun, cât mai scoate șosetele și păstrați-le în această poziție timp de 5 secunde, apoi maxim strângeți-le încă 5 secunde, repetați de 10 ori sau mai mult în timpul zilei. De asemenea, puteți restrânge într-o rola prosop moale și "laminare" pe el corupt degetul.

4. Ferește-te de postura în timpul activităților sportive

Colegiul american de chirurgie picior și glezna recomandă persoanelor care au dureri de os pe marele deget de la picior evite activitatea fizică, care duce la durere, edem și покраснению. Cel mai adesea, acest lucru se aplică, de lungă ședere într-o poziție în picioare și jogging. Dacă ați început să efectueze un nou set de exerciții, care aduce o neașteptată durere la nivelul picioarelor sau altor articulații, una dintre cauze poate fi exact postura. Poziția incorectă a piciorului în timpul alergării, prea greu pas poate duce la crescere inflamație în zona degetului mare de la picior. Un alt motiv pentru care este important de a alege pantofi. Dacă sunteți în mod constant confruntă cu dureri în glezne și labele picioarelor, apelați la un terapeut fizic, el vă va ajuta să analizeze modul în care бегаете sau de a efectua anumite exerciții și de a corecta situația.

5. Gestionați-vă de cap în mod tradițional

Când durerea se intensifică, se aplică pe zona vătămate compresa rece pentru 20 de minute. Ridicați deterioratus piciorul în sus, pentru a preveni umflarea, dar, de asemenea, încercați să masaj cu uleiuri esențiale, cu scopul de a elimina inflamarea. Cel mai eficient în astfel de cazuri, șlefuit deteriorate picior cu ulei de tămâie și mentă.

Fapte statistice despre косточке pe picior

 • O serie de studii au arătat că aproape jumătate din populația lumii într-un fel sau altul suferă de umflături pe marele deget. Alte studii au arătat că numărul mediu de abateri de comun variază de la 23 la 35 la sută. Majoritatea oamenilor de os acționează ușor și nu aduce durere.
 • Cu o problemă similară femeile se confruntă mult mai des decât bărbații. Femeilor le este recomandat să poarte tocuri mai mare de 5,7 centimetri, deoarece acestea pot contribui la apariția de umflături.
 • De os pe marele deget de la picior, cel mai des apare la persoanele de peste 65 de ani.
 • Cu această problemă se pot confrunta și tineri. Acest fenomen se numește teenage calus și cel mai adesea se manifestă la fete de la 10 la 15 ani. Cel mai adesea, această tendință este determinată genetic și se dă la părinți.
 • Calus, de asemenea, apare la 2% din copiii de până la 10 ani.
 • Diagnostica o astfel de boală poate fi dacă degetul mare se abate de la poziția normală cu mai mult de 15 grade.
 • Cel mai adesea, de os apare la oameni, отдающих preferință îngustă de pantofi. Printre aceștia se numără mulți dansatori și sportivi.
 • Operațiunea приданном boala necesită extrem de rar. În plus, o serie de studii au arătat că până la 35 la sută din persoanele care au suferit o astfel de operație, nu sunt îndeplinite primit rezultatul.

Simptomele de oase pe marele deget de la picior

Potrivit AAOS cele mai frecvente simptome sunt:
 • factî tumidiores sunt, extinsă de baza degetului. Vârful degetului poate fi ferocia, umflat și fierbinte. De obicei, tumora se extinde aproape pe tot degetul.
 • Puteți observa greu de specialitate lateral, în locul unde se conecteaza la laba piciorului. De multe ori oamenii descriu un astfel de build-up ca o "osos" calusului, care raspunde de durere la purtarea de pantofi.
 • Degetul mare este mai puternic decât de obicei rotit în partea de restul degetelor. Uneori mai întâi pe degetele de la picioare, apare o ușoară îngroșare, iar degetele de la picioare orientate spre interior, până când nu încep de senzații dureroase. Când calus crește în dimensiuni, degetul poate fi atât de puternic roti în interiorul că repit pe degetele alăturate.
 • Durere în degetele de la picioare, în special în zona degetului mare. De obicei, fie întregul deget în întregime sau în parte externă vorbesc durere severă atunci când mersul pe jos și de presiune.
 • Durerea apare numai atunci când poartă pantofi înguste.
 • Degetele sunt limitate în mișcare, sunt resimțite ca парализованные.
 • Formarea de bataturi, în acele locuri, în cazul în care degetele se împing unii pe alții.
 • De asemenea, un mic pinten osos se poate forma pe pinkie.
 • În unele cazuri, are loc extinderea metatarsophalangeal comun, că, în lipsa unui tratament adecvat poate duce la bursitis sau artrită. Bursita — este o inflamatie bursa (pungi umplute cu lichid, care se înmoaie spațiul dintre oase jurul articulațiilor). Artrita — este deteriorarea buna cartilajului care acoperă articulația.

Care provoacă osoase bataturi?

De os pe marele deget de la picior, de obicei, apare atunci când poziția greșită a picioarelor, malformații și inflamație sau cu anomalii osoase în mare deget. Normal anomalie, ce duce la formarea de groapă, — acest lucru este atunci când metatarsophalangeal comun, situat la baza degetului, toros naresque hiulcis exterior de la partea interioară a piciorului, rotind degetul mare spre interior. (din punct de vedere tehnic aceasta este valgus deformare a primului deget de la picior). Se compune din două articulații. Cel mai mare dintre cele două (metatarsophalangeal comun) conectează vârfurile degetelor (falanga) cu baza picioarele. De os se formează atunci când metatarsophalangeal comun se va integra cu locul obișnuit și începe procesul inflamator.

Ceea ce în primul rând, poate duce la astfel de anomalii?

Tipic scenarii de dezvoltare dureros de oase pe marele deget de la picior sunt:
 • purtarea prea strânsă pantofi, cu spațiu insuficient pentru degete
 • supra-pronație (rotire spre interior) glezne
 • postura în timpul alergării și efectuarea de exerciții fizice
 • supra-sarcina pe picioare
 • traumatism la picioare, glezne, degetele de la picioare
 • cicatrici articulațiilor de la picioare, cauzate de boli cum ar fi artrita
 • osteoartrita, care duce la dezvoltarea osoase pinteni pe degetele de la picioare
În plus, de os se transmite prin mostenire, prin urmare, dacă aveți în familie cineva a suferit de astfel de boli, atunci probabilitatea de apariție a pintenul osos aveți câteva ori mai mare. Aceasta este cea mai răspândită în rândul adolescenților. De asemenea, această boală sunt supuse persoanele cu boli autoimune, care duc la distrugerea țesuturilor articulațiilor.

Procedura standard de tratament de oase de la picior

Diagnosticul este de obicei plasat, pornind de la simptome fizice, cum ar fi durere, și se discută cu pacientul caracteristicile sale, stilul de viață, preferințele în ceea ce privește pantofi și atitudinea față de sport. În special în cazurile avansate, pentru a evalua gradul de severitate poate fi necesară o radiografie. În cazurile severe, atunci când durerea aproape paralizează viața normală a pacientului, medicul poate prescrie corticosteroizi, un non-steroidiene medicamente anti-inflamatorii și analgezice. Posibil, este mai bine să ia o doză mai mică de otc analgezic mijloace, cum ar fi ibuprofen, pentru a face față cu incapacitate temporară de durere, dar, de asemenea, ajuta la reducerea inflamatiilor la mare deget de la picior, folosind o compresă rece. Uneori pentru ameliorarea spasmelor musculare și umflat, medicul poate face o injecție cu steroizi, cu toate acestea, acest lucru nu garantează că problema va dispărea pentru totdeauna. Unul dintre motivele pentru educație pintenul osos este o infecție, prin urmare, specialiștii, poate fi necesară o mostră de lichid din bataturi, pentru a-l verificați pentru prezența de bacterii și de anticorpi. În cazul în care prezența infecției se confirmă, atunci este recomandat пропить un curs de antibiotice.

Operațiunea de косточке și incurabile osoase bataturi

Potrivit ACFAOM de mai sus remedii populare pentru a trata semințele ar trebui să ajute în cele mai multe cazuri ușoare și cazuri de gravitate medie. Operațiunea este necesară numai în cazuri extrem de grave. Operațiunea este ultima mijloacele. Ea poate fi necesară în cazurile în care calusului osos o lungă perioadă de timp nu a fost tratat sau pacientul a refuzat să treacă la o altă încălțăminte (de exemplu, la îndemână pentru a-l articulațiilor pantofi i se pare extrem de ingrata), sau la fel de greșit folosit garnituri speciale de os.
 • Uneori poate fi necesară o intervenție chirurgicală pentru a elimina cicatricial, care limitează mișcarea degetului mare. În cele mai multe cazuri degenerative суставного de boală și se execută de oase se numește operație.
 • La risc includ efecte negative asupra articulațiilor și dorsifleksiya piciorului, mult limitarea mobilității.
 • Înainte de a se trece la măsuri extreme, se consulte cu un specialist și ridica branț ortopedice. De asemenea, în multe ортопедическим magazine se vinde un instrument special, care se află între degetele de la picioare pentru a capta degetul într-o poziție dreaptă.
 • Mai devreme de a începe tratamentul, cu atât mai mare șansele de o recuperare completă cu utilizarea minim de medicamente.
 • Amintiți-vă, în cele mai multe caz de os de la sine nu dispare.
28.07.2018