De os pe marele deget de la picior

Cauzele apariției oase pe marele deget de la picior

Apariția de oase de la picior poate fi precedată de modificări în structura piciorului, care rămân, practic, neobservate, până când nu se va dezvolta vizibil pe plan extern, cosmetic defect. Printre cauzatoare de valgus respingerea motive ortopezi numesc:

 • Secțiune piciorul plat;
 • Curbura din spate departamentul de picior;
 • Discrepanța prima și a doua metatarsus oase, o creștere a unghiului dintre ele;
 • Контрактура sau scurtarea tendonului lui ahile;
 • Exerciții de sport și dans, cu o mare de încărcare de putere pe picior;
 • Расшатанность I metatarsus-explicaretur agmen, comun;
 • Paralizie de mușchi mici ale piciorului;
 • Ereditatea.
De os pe marele deget de la picior

Muncă picioare atunci când mersul pe jos este rupt. Invers principalul punct de sprijin, sarcina este redistribuit și în domeniul I metatarsus-explicaretur agmen, comun se întâmplă подвывих. Cap de metatarsus oasele mutat la o parte, umflaturi sub piele, în jurul valorii de ea începe să se dezvolte afecțiuni musculo-cartilaginos specialitate. Astfel se formează "de os".

Degetul mare, de asemenea, începe torquent, ca urmare a subluxation – el se abate în direcția opusă și suprapusă pe alte degetele de la picioare. Fără tratament în timp util de oprire poate achiziționa пугающую o formă modificată a stabili care este foarte dificil.

Deosebit de propice pentru dezvoltarea valgus a respinge dragostea femeilor la îngust strânsă pantofi cu toc înalt. Atunci când mersul pe jos în astfel de pantofi greutatea corpului este transferată de la partea din față a piciorului, ceea ce duce la o deformare metatarsus articulațiilor. Un risc crescut de semințe se observă, de asemenea, la sportivi și dansatori de balet din cauza sarcinii de pe picioare. Unul dintre factorii de risc de dezvoltare "os" pot fi transferate în trecut leziuni la picioare, care au lezat-o poziție normală și de muncă la picioare.

Simptomele de "oase de la picior"

Primul simptom devine o variație mare a degetului de la picior înăuntru. Anume așa se poate distinge valgus deformare de gută și alte boli ale articulațiilor. Mai mult, o încălcare a rămâne fără tratament, cu atât mai mult se abate de degetul mare; apoi, el este suprapus de-a II-a și a III deget de la picior.

Mai departe apare scapam de – attribuere metatarsus oasele de sub piele. În jurul capului acest semințele încep să se depune săruri de calciu, mai crescând umflatura și provoca disconfort. În continuare se alătură durere simptom – o durere de os de la grilaj pantofi, iar mai târziu și în stare de repaus. Din cauza aeque soluta est și de deformare I metatarsus-explicaretur agmen, comun se dezvoltă inflamație, țesuturile umflate, că încă mai crește durerea. Înroșirea pielii în zona în comun poate du-te la locale purulente inflamație.

Zona afectată talpă devine mai plat, pacientul este deranjat de mers, piciorul începe să скашиваться pe partea interioară atunci când mersul pe jos. Vizual picioarele par curbate, iar piciorul – byssus torta. Abia se observe pe picior modificat în comun, ar trebui să contactați un specialist pentru consiliere și tratament.

Diagnosticul

Diagnosticul de "valgus deformare" poate fi pus pe baza inspecție vizuală și colectarea de anamneză, dar pentru a clarifica atribuite radiografia piciorului în direct și lateral de proiecție. În imagine devine vizibil подвывих I metatarsus-explicaretur agmen, în comun, determinată de unghiul de valgus abateri de la degetul mare și metatarsus oase. În paralel, se efectuează diagnosticul diferențial cu podagrum modificări ale articulațiilor, artrită și артрозом; sunt determinate de comorbidități, dacă acestea există.

Se disting 4 etape de dezvoltare "oase" pe marele deget de la picior:
 • Etapa 1 – unghiul de deviere a degetului mare de la poziția normală nu depășește 20°;
 • Etapa a 2 – unghiul de offset de la 20 până la 30°;
 • Etapa a 3 – a la 30 la 50°;
 • Etapa 4 – mai mult de 50°.

Tratament terapeutic deformări osoase pe picior

Diagnosticului și tratamentului valgus deformare stop se ocupă de un medic ortoped. La un stadiu incipient, atunci când apar primele semne de părtinire, sunt posibile metode conservatoare de tratament. Cele mai simple măsuri terapeutice includ:

 • purtarea branțuri ortopedice, care ajuta la eliminarea piciorul plat;
 • modul corect de muncă și de odihnă;
 • dacă ocupația pacientului este asociat cu o mulțime de picioare, se recomandă să ia o pauză sau de a schimba tipul de activitate;
 • femeile interzis să poarte pantofi pe tocuri (călcâiul nu trebuie să fie mai mare de 7 cm) și o pereche de pantofi, сдавливающие picior.

Este posibil desemnarea speciale deferentis bandaje și silicon interDigital garnituri. Aceste dispozitive reveni degetul mare în poziția fiziologică și prelungit purtarea pot încetini în continuare deformarea stop.

Extrem de eficient, poate deveni purtarea branțuri ortopedice. Tălpi interioare sunt fabricate cu o comandă, individual pentru fiecare pacient. La "косточке" pe picior de branț se formează cu ajutorul arcus firmamentum, care acceptă transversal statului piciorului. Datorită acestui sarcina pe picior se distribuie în mod corect, piciorul nu trebuie să fie tăiată pe față atunci când mersul pe jos.

In medicina moderna a dezvoltat mai multe tehnologii care sporesc eficiența tratamentului "oase". Curbura ei nu rezolvă, dar pot servi ca etapă de pregătire sau auxiliare măsură mai основательному tratament.

Activ-terapia shockwave este hardware metodă de tratament valgus abateri, Flatfoot, toc pinteni. Cu ajutorul undelor de șoc acustice în țesuturi are loc intensificarea fluxului de sânge, îmbunătățește nutriție, are loc regenerarea și reînnoirea celulelor deteriorate.

Ca rezultat, sunt distruse calcium depunerile în domeniul "oase" – format acumularea devine mult mai puțin 5-6 săptămâni de terapie. Crește elasticitatea mușchilor și a ligamentelor piciorului, dispare durerea si umflatura, scade inflamația în domeniul деформированного comun.

Masaj terapeutic în valgus respingere a inlatura excesul de tensiune mici muschii piciorului. În cadrul cursului de masaj суставу încearcă să-l întoarcă fiziologică poziție, crește mobilitatea, elimina congestia și disconfort. Când pronunțată inflamatie I metatarsus-explicaretur agmen, în comun masaj este contraindicat!

Corectoare ortopedică magistrală de calculat pe termen lung de a purta – primul efect de aplicare a acesteia pronunțat în 1-2 luni. valgus anvelopa întinde degetul mare de la picior, revenind în poziția corectă. Suplimentar se fixeaza transversal statului de picior, ridicați-l. Anvelopa este purtat în mod constant, nu se poate trage în timpul somnului. Mobilitatea piciorului este salvat.

Radiografia axială cu "косточке" pe picior – acest lucru încălzire inflamate terenului, cu ajutorul laserului. Datorită stresului termic efectul distruse calcium depozite, scade edemul, se scot senzațiile de durere. Mușchii încordați picioarele se relaxează, se scot crampe.

Terapia cu ultrasunete are același efect termic, care relaxeaza muschii mici ale piciorului și lansează activ fluxul de sânge în vasele de sânge și capilare, contribuind la refacerea celulelor și țesuturilor. În plus, ultrasunete ajută la producerea de colagen în țesuturi, prin urmare, crește elasticitatea piciorului se întăresc mușchii și ligamentele.

Fizioterapia în valgus respingere constă dintr-reabilitare sala de gimnastica pentru picioare, unele exerciții de yoga, tehnici de intensificarea punctelor de pe picioare, de lucru cu Applicators, masaj de recuperare.

Suplimentar se numesc non-steroidiene medicamente anti-inflamatorii, care reduc inflamatia si a calma durerea în articulații afectate. Sunt posibile calde anti-inflamatorii unguente, creme si comprese, dar tratamentul trebuie să aibă loc sub supravegherea unui medic ortoped. Auto-tratament la "косточке" pe picior nu este recomandată.

Tratamentul chirurgical deformări osoase pe picior

Dacă metatarsus de os s-a mutat deja destul de mult și terapeutice metode întoarce-i-o poziție normală nu se poate, este recomandat tratamentul chirurgical. Tip operație alege medicul curant. În acest caz se iau în considerare comorbidități pacientului, gradul de deviere a degetului mare de la poziția normală, disponibilitatea secundare deformări ale piciorului și degetelor.

Există 2 varietăți de intervenție în valgus deformare: реконструктивная operațiunea și mini-invazivă, chirurgie. Pentru a determina nevoie sau nu de o intervenție chirurgicală, poate fi foarte simplu – în cazul în care "de os" ne împiedică să meargă și натирает în pantofi, fără intervenția nu se poate face.

Înainte de operație, în afară de radiografia piciorului, trebuie să treacă un astfel de sondaj:
 • ECG,
 • analiza clinică a sângelui,
 • analiza generală a urinei,
 • analize biochimice de sânge,
 • grupa de sânge și rh-factor,
 • analizele de sânge viral hepatita, sifilis și HIV.
Pregătirea specială pentru operație la picior nu este necesară.

Mini-invazivă operațiunea

Acest tip de intervenție chirurgicală se efectuează în valgus deformare de gradul I. Operațiunea se efectuează fără incizii ale pielii. Face câteva mici înțepături, prin care se introduc instrumente – mikroskalpel speciale de frezat și altele. Sub o radiografie de control metatarsus și phalangeal oasele asperato specillo în locurile potrivite, se elimină acumularea, se restabilește poziția fiziologică în comun, degetul mare de la picior se întoarce la locul lui. După operație nu este nevoie de fixare – nici externă, nici internă în formă de plăci și a suporturilor.

Реконструктивная operațiunea

Acest tip de tratament are loc în a 2-a și mai mult de stadiul de deformare. O altă denumire – остеотомия, sau "excizia de oase". Operația mai este traumatizantă, dar pentru mulți devine singura cale de ieșire.

Остеотомия se desfășoară un mod deschis, cu рассечением pielii și capsule articulare. Se elimină "de os", asperato specillo mensa crumenae distentae I metatarsus os. Mult mai puternic exprimată abaterea de oase, cu atât mai greu și volumetric va fi serrationes. Se efectuează, de asemenea, interpositione falanga degetului mare. Apoi oasele conferă acestora o poziție normală și se fixează din interior titanium mini-șuruburi.

După operație, este nevoie de dispozitiv de pansament, cârje și alte dispozitive nu sunt necesare. Eliminarea șuruburi de titan nu este necesară. De internare a pacientului este necesar să se efectueze 1-2 zile. Merge permit deja în primele zile postoperatorii. Se recomanda purtarea de încălțăminte ortopedică timp de câteva luni. Umflatura stop durează până la 3 luni.

Consecințele posibile "oase" pe marele deget de la picior

Dacă format crestere pe a piciorului lăsa fără tratament, o încălcare va fi numai de a progresa. În afară de cosmetice defect și probleme cu selectarea de pantofi, sunt posibile efecte asupra întregului organism.

Din partea deteriorată a piciorului se observă curbarea restul degetele, se deformează glezna, articulația, se poate dezvolta calcaneană stimulent. Cositul picioare atunci când mersul pe jos duce la înfrângerea de genunchi și șold articulațiilor. Piciorul devine X-în formă de, genunchi ABRAHAM interior. Pelvisul byssus torta și devine din ce în ce скошенным, deranjat de poziția coloanei vertebrale, apare curbura sale, invers vertebre. Toate acestea provoacă dezvoltarea intervertebralis de hernie și зажатие de rădăcini de vertebrate de nervi.

Prevenirea "semințe"

Pentru a preveni dezvoltarea de astfel de neplăcută și periculoasă de patologie, trebuie, mai întâi de toate, de a se feri picioarele lor și să acorde suficientă atenție. Nu purta pantofi strâmt, care comprima picior. Este de dorit să achiziționeze o pereche de pantofi din materiale elastice, care se întind de la poartă. Femeile ar trebui să poarte un toc nu mai mare de 5-7 vezi În sport sub sarcină mare pe picioare și a picioarelor este nevoie pentru a ridica pantofi sport cu îngroșat talpa, care oferă o bună amortizare.

Util pentru a merge vara desculț este returnează ream ei fiziologică poziție și previne piciorul plat. Pentru a oboselii și de a îmbunătăți circulația sângelui în picioare util de a face exerciții fizice – să șosetele, transfera greutatea cu nasul în poziție verticală, ușor se framanta picior – acest lucru intareste muschii mici și previne deplasarea semințe în continuare.

27.07.2018