O operațiune pentru a elimina pietrele de la mare deget de la picior

Dacă apare o inflamație la picior la picior adresarea la timp la ortoped permite de a corecta deformarea prin metode conservatoare

Din păcate, nu toți oamenii să acorde o atenție la schimbările de picior înainte de apariția de simptome de durere, iar medicul trebuie să constat că situația este pornit și doar pentru a elimina pietrele de la mare deget de la picior poate rezolva patologia (operațiunea permite nu numai pentru a scăpa de durere și pentru a preveni progresia bolii, dar și de a restabili statului piciorului).

Tipurile de tratament chirurgical oasele de la picior

Operațiunea

O operațiune pentru a elimina oasele de la picior se face după mai multe diagnosticare, care vă permite să evalueze corect gradul de deformare, de a identifica conexe de patologia și de boală.

La alegerea operaționale metode (există aproximativ 100 de metode diferite) afectează:

 • tip de deformare;
 • starea oaselor și a țesuturilor moi un anumit pacient;
 • existența unei boli somatice.

Deoarece pentru a elimina semințe de pe picioare, în prezent, se aplică, în majoritatea cazurilor, mai puțin traumatice metode moderne, anestezice, vârsta pacientului nu influențează alegerea metodei de intervenție chirurgicală.

Poate că utilizarea de:

 • Osteotomia, care se aplică în cele mai multe cazuri, ca fiind cea mai eficientă metodă. Când orice formă de osteotomia în timpul operației de peste deformate comun este disecat textil, os, se intersectează (transversal mai aproape de jos sau la celălalt capăt, Z-la figurat, fie de-a lungul bază de falanga), fragmente de oase, se stabilesc în poziția corectă și se fixează capse sau printr-un șurub.
 • Artrodeza. Acest tip de intervenție chirurgicală se efectuează în cazuri foarte rare, deoarece scopul principal al operațiunii: crearea unui adaptor de conectare, care nu permite de a restabili pe deplin picior. Indicație pentru acest tip de operațiune este puternic distrus încheietură a degetului mare, care este imposibil de a reveni în poziția corectă cu ajutorul osteotomia. Metatarsophalangeal comun în procesul de operație șterge, iar oasele se unesc între ele. Dezavantajul acestei metode sunt apărute după sarcină senzațiile de durere în loc fusion, precum și necesitatea de a în mod constant purtarea de încălțăminte ortopedică.
 • Resection arthroplasties, în care se elimină o parte din suprafața articulară. În acest caz între părți oase rămâne o cavitate, care în procesul de vindecare umple tesutul conjunctiv (astfel se formează fals în comun). Restabilirea completă a funcțiilor piciorului această operațiune nu dă.
 • Corecție transversală a codului de picior. La acest tip de intervenție chirurgicală se ajusteaza nu încheietură și osul și țesuturile moi în jurul valorii de zona. În timpul operației cu degetul mare de la 1-iu metatarsian os transplantat tendoanele care conduc muschii degetului mare, muschiul nu mai țineți degetul mare în respins poziția, unghiul dintre oasele piciorului se modifică și statului de picior își recapătă forma normală. Metoda este eficientă în stadiile incipiente ale bolii.
 • Exostectomy, în care este eliminat în sine scapam de (o parte din capul osului metatarsian), precum și țesuturile moi situate în jurul valorii de zona în comun. Mers după operație este restabilită, durerea este eliminat, cu toate acestea, sunt posibile recidive.

Frecvente metode

Chirurgul

Operațiunea de os mare deget de la picior peste oasele cel mai frecvent se efectuează prin metoda:

 • Scarf-osteotomia. Este folosit la moderat exprimată valgus deformare. Vă permite să orientați în direcție longitudinală și rotiți o parte din capul osului metatarsian, alungi sau scurta primul metatarsian os, utilizeazã fragmente de oase, care permite de a atinge o mai mare proporționalității în comun și de a reduce sarcina pe articulații și partea interioară a piciorului. Rezultate bune metodologia oferă, în combinație cu corecție a țesuturilor moi.
 • Osteotomia Austin/Chevron, care se desfășoară în formă de V de intersecția primului metatarsian os. Se aplică în cazul nesemnificative valgus deformare, vă permite să mutați capul osului metatarsian de la 1/2 din latimea sa (la mobilizarea de mai mult de 1/2 din lățimea osului necesare pentru osoase fusion de stabilitate poate fi suficient).
 • Osteotomia Akin, care se desfășoară pe bază de falanga (la nivel proximal departamentul aferent epiphyseal plăcuța de piese tubulare oase). Este însoțită obligatoriu de corecție manuală valgus deformare. Osul se intersectează în paralel metatarsophalangeal comun și unghii cutie degetul mare, cuneiform fragment este eliminat.

O operațiune pentru a elimina pietrele de la mare deget de la picior, de asemenea, poate avea loc:

 • Prin metoda Vail (oblică osteotomia mici metatarsian oase). Vă permite să mutați zarurile spre centrul și în direcție longitudinală, întoarce capul osului metatarsian într-o poziție normală și ajută la eliminarea malleus informibus deformarea degetelor.
 • Prin metoda Schede-Brandes (regionale rezecția medial osoase curbura (exostosis')). În timpul operației este îndepărtat de os pe suprafața laterală 1-lea metatarsian os și proximală parte bază de falanga a degetului mare, suprapusă fixează un picior într-o anumită poziție, ipsos atela, și apoi în termen de 2 săptămîni se va proceda la tracțiune pentru unghii falanga degetul mare.

Bun rezultat cosmetic oferă o operațiune pentru a elimina semințe de pe picioare prin metoda Vreden-Mayo (constă în eliminarea capului de 1-lea metatarsian os, împreună cu mugure), cu toate acestea, din cauza eliminării de bază de bază de joaca pentru picioare atunci când mersul pe jos după operație, se atestă încălcarea de bază a funcției piciorului.

Eliminarea oase pe marele deget de la picior prin metoda Calcina (intersecția oase, cu rotirea capului 1-lea metatarsian os) și art pană rezecția 1-lea metatarsian os prin metoda Boma și Reverdens nu rezolvă medial abatere de 1-lea metatarsian os și nu refac statului de picior, de aceea de multe ori sunt însoțite de recidive.

Pacientul poate fi oferit reconstructiva chirurgicală care vizează corectarea mai multor componente de deformare a piciorului:

 • Metoda Cramarenco și a Unui, în timpul căruia, după operație prin metoda Schede-Brandes pentru a elimina medial abateri 1-lea metatarsian os distal planetinvader comun se face transversală osteotomia, și în format pană distincte fantă bloca format din șterse anterior piese de grefă de os. Din lavsan bandă este format transversală ligament la picior, care deține 1-a metatarsian osul în poziția corectă (banda coase marginile capsule de 1-lea și al 5-lea metatarsofalangiene articulațiilor). După operația de la picior la 4-5 săptămâni impun gips bandaj.
 • Operațiunea de Prăjituri și Eriomenco, în care osul nu se intersectează, deoarece defectul este eliminat cu ajutorul a elimina 1-a planetinvader de imperechere. Transversală grămadă piciorului este format din tendoanele lungi extensor 4-lea deget de la picior.
 • Operațiunea prin metoda CYTO, care este însoțită de formarea transversal ligamentele piciorului din lavsan bandă în formă de opt pe Klimov.

Dacă este necesar, se efectuează artroplastia în care diform, articulația este complet eliminat și înlocuit de artificial.

Cum se efectuează eliminarea de oase de la picior

Picioarele

În prezent, elimina pietrele de la picioare se poate, cu un minim de răniri cu ajutorul:

 • Minim invaziva metodologii, în care incizia nu depășește 3 mm (la mare deformare – 10 mm). Chirurgicale de manipulare (intersecția osoase și deplasarea ei de piese) se efectuează prin această incizie mica sub control radiografie. La avantajele minim invazive osteotomia includ o perioadă scurtă de reabilitare și aproape imperceptibile cicatrici, senzațiile de durere și riscul de complicații minime. Minim invazivă operație nu necesită anestezie generală (utilizat local sau epidurala), dar pot aplica doar atunci când usoara deformare a degetului mare.
 • Laser, care permite de a elimina țesutul osos cele mai bune straturi, păstrând astfel mobilitatea articulară. Perioada de reabilitare mai scurt decât atunci când utilizați un set tradițional pentru intervenție rapidă (burghiu, acul, o șurubelniță, o clema). Îndepărtarea cu laser semințe de pe picioare este utilizat în cazul în care pacientul alte deformări ale piciorului și complicații valgus deformare.

Accesul la efectuarea operațiunii pot fi:

 • open (tesatura, se taie până la os, cu ajutorul unui bisturiu, chirurg datorită vizual revizuire monitorizează procesul de corectare);
 • închis (manipulare se efectuează printr-o mica incizie, controlul se efectuează cu ajutorul scanării).

Eliminarea semințe de pe picioare cu laser este resurfacing umflaturi pe picior înainte de a completa compararea cu suprafața laterală a piciorului, care se face printr-o incizie mica. Pentru a elimina semințele cu ajutorul laser resurfacing este însoțită de:

 • exostectomy;
 • osteotomy;
 • resection arthroplasty.

La avantajele îndepărtarea cu laser valgus deformare sunt:

 • dezinfectarea rănii sub influența laser, ceea ce reduce riscul de infecție la un nivel minim;
 • minim pierderea de sânge prin nesemnificative ca mărime a secțiunii, prin care sunt efectuate de manipulare;
 • lipsa de influență asupra țesuturilor înconjurătoare;
 • de recuperare rapidă;
 • o perioadă mai scurtă de funcționare (durează 1 oră, în timp ce eliminarea umflături tradiționale prin metode chirurgicale durează aproximativ 2 ore);
 • lipsa necesității de după operație poarte ghips.

Eliminarea inflamație la picior la picior la orice metoda constă din mai multe etape. Cel mai adesea, în procesul de funcționare:

 • Pe partea interioară a falanga degetului mare de la picior se realizează incizia.
 • Se efectuează capsulotomy (disecție capsulei articulatiei metatarsofalangiene primul).
 • Se realizează excizia osoase curbura (eliminarea umflături).
 • De a fi tăiat prima groapă shank (se efectuează osteotomia).
 • Chirurgul se mută fragmente de oase shank, schimba axa deformat de votare.
 • Osul este fixat titan șuruburi sau capse.
 • Capsulă și o incizie suturează.
 • La locul de acces, suprapusă pansament steril.
 • Pe picior de suprapusă fixează un bandaj sau ipsos (în funcție de tipul de operațiune).

Suruburi din titan, în lipsa de disconfort nu este eliminat.

Contraindicații

Fix

Deși operația la picior de mutare osoase, de obicei, se efectuează cu aplicarea mai puțin traumatic metodologii, există o serie de contraindicații la efectuarea acesteia. Operația este contraindicată în caz de:

 • tromboza, care este însoțită de inflamație a venelor și încălcarea de coagulare a sângelui;
 • diabet zaharat, obezitate;
 • cardiovasculare insuficienta;
 • încălcare a circulației sanguine din țesuturile piciorului;
 • patologii ale sistemului musculo-scheletic.

Eliminarea inflamație la picior la picior cu laser, practic nu are contraindicații, cu toate acestea, înainte de procedura trebuie să preoperator sondaj.

Pregătirea pentru operație

Înainte de a elimina pietrele de la picioare, trebuie să treacă un diagnostic aprofundată, care permite de a identifica toate patologia piciorului – radiografia piciorului cu diferite părți sau magnetic-uri rmn.

În afară de a elimina umflaturi pe picioare de la degetul mare operațiune poate implica eliminarea de deformare în formă de ciocan alte degetele de la picior și așa mai departe

Pacientul, în ordinea preoperator sondaj este trimis la darea de analize:

 • de sânge (total, biochimic, la zahăr, la coagularea);
 • de urină (analiză);
 • pentru depistarea hepatitelor și a virusului HIV;
 • ECG;
 • de trecut testarea radiografică.

Reabilitarea

Durata de dezintoxicare de o perioadă depinde de:

 • numărul de la distanță de țesut;
 • metoda de operație.

În orice caz, în perioada postoperatorie este necesară fixarea picioarelor. Dacă pacientul se îndepărta doar o parte a osului metatarsian și operațiunea a fost efectuată fără utilizarea de laser, piciorul este fixat la 4 săptămâni, atunci când ștergeți comun această perioadă crește până la 10 săptămâni.

Reabilitare după minim invazive sau cu laser operațiune durează mai puțin timp și, judecând după comentarii, curge mai lin.

Sarcina pe picior, în perioada postoperatorie, limitat, pentru a umbla în voie, în medie, o săptămână (presiune pe operat picior în acest caz se limitează la). De mers pe jos obișnuit este permisă după consultarea cu medicul curant (în medie, peste o lună). Când Scarf-osteotomia admise de încărcare pe picior în special Orthez imediat după operație.

Pacientul se numesc:

 • integrat de terapie (antibacteriene, anti-inflamatorii și analgezice);
 • curativ-sport clinica complex care medicul alege în mod individual;
 • purtarea moale largă de pantofi cu dens arch support sau încălțăminte ortopedică specială;
 • purtarea branțuri ortopedice.

FIZIOTERAPIA în perioada postoperatorie se stabilește întotdeauna, dar de data începerii desfășurării acestuia depind de metoda de operațiuni:

 • La efectuarea operațiunii de Schede-Brandes gimnastica medicală se efectuează de la 4, 5-a zi după operație. Pacientul în continuare se recomandă să poarte permanent un insert, care deține 1-lea degetul mare în poziția corectă.
 • Când utilizați operațiunea de Cramarenco și Unui FIZIOTERAPEUT încep să se hrănească pentru a 1-a halucelui ziua a 5-a. După îndepărtarea de fixare gips pansamente fata secția a piciorului se fixează manșeta de cauciuc, care sprijină transversal statului.
 • La utilizarea metodei CYTO tencuiala imobilizarea durează 1-1,5 luni. FIZIOTERAPIA încep să se hrănească cu a 4-a, 5-a zi după operație.

Exerciții în perioada postoperatorie sunt similare cu exerciții aplicate pentru a preveni valgus deformare.

18.09.2018