Complex de exerciții pentru oprire în valgus deformare la copil

Exerciții în valgus deformare a piciorului la copii — tehnica eficiente care să permită restabilirea formei corecte a piciorului și succes în lupta cu această boală. Cum acționează FIZIOTERAPEUT la valguse mici de pacienți? Ce exercitii sunt cele mai eficiente și productive?

valgus deformare

Caracteristica succintă a bolii

Valgus oprire reprezintă deformarea picioarelor, în care zona de călcâi și degetele de la respinsă în exterior de o parte. În acest caz curbura în sine poartă un caracter intern, precum și statului de la picior redus în mod semnificativ. Copiii care suferă de valgus deformare a piciorului, repede obosesc în procesul de mers pe jos, au greșit mersul lor extremitățile inferioare au x — în formă. În plus, un copil care suferă de această patologie, în special predispuse la dezvoltarea de platfus, artrita, artroza și tot felul de deformări articulare.

În opinia specialiștilor, piciorul mic pacient poate deforma în urma slăbirea ligamentelor musculare, leziunilor traumatice, rahitism, poliomielita și alte factorii externi nocivi.

În plus, valgus deformare poate purta și natura înnăscută, în care piciorul copilului distorsionat încă în perioada intrauterină de dezvoltare, care, de obicei, legat cu complicat-a lungul sarcinii.

Cu toate acestea, indiferent de motive, cu valgus deformare stop la copii trebuie să luptăm. În cele mai multe cazuri, doctorii recomanda pentru aceste scopuri, astfel de metode, cum ar fi masaje și ședințe de terapie fizică.

Ce beneficii curativă gimnastica la valguse?

Special concepute exerciții fizice în valgus instalare stop sunt un element indispensabil al terapiei complexe, care vizează lupta cu această boală.

Este deosebit de eficient terapeutic anume în tratamentul valgus deformare mici de pacienți. Acest lucru se datorează faptului că osoase, cartilaj și articulare tesatura copilului diferă de moliciune, elasticitate și se pretează foarte bine de corecție. Menționăm că rezultatele pozitive se poate realiza în mod regulat și o abordare sistematică față de lecții.

Desigur, mai mic va fi pacientul, cu atât mai ușor va fi de a corecta informațiile pe care le pot deforma.

Cura de tratament persoanelor fizice, exercitii fizice în valgus deformare permite de a atinge următoarele rezultate terapeutice:

 • eliminarea durerii;
 • scoaterea sentiment de greutate și disconfort, localizate în zona membrelor inferioare;
 • fix de mers;
 • prevenirea progresării procesului patologic;
 • prevenirea dezvoltarea de platfus și alte caracteristice pentru valgus complicații;
 • consolidarea ligamentelor și grupuri de mușchi;
 • fix forma piciorului și atribuirea ei anatomică corectă;
 • normalizarea proceselor circulatorii musculare structurile tisulare;
 • eliminarea de edem.

Pentru un efect maxim, specialiștii recomandă părinților de a vizita cu copilul la cabinetul curativă nu mai rar de două ori pe parcursul săptămânii, iar acasă se angajeze cu copilul nevoie în fiecare zi. În acest caz, rezultatele pozitive de gimnastică nu trebuie să aștepte mult timp și vor purta un caracter stabil.

valgus

Bază un complex de exercitii recomandate

Gimnastica în valgus deformare este destinat în primul rând la consolidarea grupe de mușchi de la picior. Pentru micii pacienți în special se recomandă următoarele simple, dar foarte eficiente exerciții:

 1. Mersul alternativ, apoi pe calcaie, apoi pe șosete (mai ales în mod eficient la deformare a degetului mare de la picior).
 2. Desenați cu creta o linie și rugați-l pe copil de mai multe ori să treacă prin ea (pentru copii mai mari se pot utiliza și "o linie imaginară).
 3. Flexie și extensie a degetelor.
 4. Genuflexiuni.
 5. Înclinarea față a piciorului. În acest caz, piciorul mic pacient trebuie să fie cât mai plană.
 6. Mersul pe exterior marginea piciorului. La acest picior ar trebui să fie un pic transformat.
 7. Netezirea un picior de suprafață celălalt picior.

Prezentate mai sus de exerciții constituie bază, elementară complex, care ar trebui să fie de a efectua de zi cu zi, cu fiecare exercițiu de 1,5-2 minute. O astfel de gimnastica poate fi aplicat nu numai pentru tratament, dar, de asemenea, în scopuri de profilaxie (în special, pentru a preveni dezvoltarea de platfus).

Exerciții suplimentare

Următorul complex de exercitii fizice în valgus deformare stop pic mai complicat, cu toate acestea, cu ajutorul părinților lor stăpâni chiar și cel mai mic pacient:

 1. Cere-i copilului să stai jos, cu picioarele încrucișate. Luați-l de mână. Mai departe copilul trebuie, în nici o grabă de a urca și coborî pe podea. După mai multe vizite va fi nevoie de a repeta exercițiul, reușind să țină pasul, situată în partea de jos.
 2. Invitați copilul să se întindă pe spate și odihni împotriva mâinile pe podea. Între stop copilului includeți o minge mică și rugați-l arunca să o jucarie cu ajutorul picioarelor. De obicei, copiii acest joc este foarte place.
 3. Pune pe podea o batistă și cereți-i copilului să-l colecteze, cu ajutorul unora doar picior degete.
 4. Încurajați copilul să se întindă pe spate, iar picioarele să execute mișcări, ca și în timpul mersului pe bicicletă. Nevoie de un număr de repetări — de la 10 și până la 15.
 5. Adresați-vă unui mic pacient de a portretiza "fan", cât mai larg întins pentru aceasta, degetele de la picioare. Exercitiul este recomandat să se repete de aproximativ 10 ori.
 6. Scaun copilului pe scaun, sub picioarele-i pune o minge de cauciuc mic și adresați-vă copilul să se rostogolească o jucărie picioare. Durata optimă de exerciții este de 5 minute.
 7. Invitați un copil pentru a juca în tăpușele, dar numai slam nu palmele și picioarele.
 8. Pentru a planta un copil și să-l întrebi de a reduce picioarele împreună. Repeta de 10 până la 15 ori.
 9. Pune pe podea larg stick-ul și cere copilului să recumbo, în picioare pe acest un băț. Recomandat durata acestui exercițiu — de la 3 până la 5 minute.
 10. Cereți-i copilului să se întindă pe spate, întinde picioarele înainte și alternativ îndoiți-le în zona gleznei. Pentru a face nevoie de 10 repetari pentru fiecare picior.

Acest set de exerciții, expertii recomanda pentru a efectua de două ori pe parcursul zilei, și pentru a atinge maximum de efectul terapeutic este de dorit să facă un pacient masaj stop.

mersul pe jos

Despre beneficiile de mers pe jos pentru sănătate

Sport, mersul pe jos — un moment important în lupta cu valgus deformare stop la copii. Și plimbe copii este recomandat de relief, suprafete neregulate. Pentru aceste scopuri părinții micilor pacienți va fi nevoie de a achiziționa un ortopedică mat. Dar puteți face față cu sarcina și cu forțe proprii, doar consuerunt pe pânză de mari nasturi.

În timpul verii, încercați să păstrați copilul cât mai mult posibil a umblat desculț pe iarbă, pesochek sau sindrila. Dacă sunteți de relaxare la mare, aduna cât mai multe pietre, ei vin la îndemână pentru a face un copil calde picior de baie cu efect de stimulare suplimentare.

În timpul iernii, puteți pur și simplu dă-i drumul pe podea apartament de mazăre sau de cereale și de a oferi copilului de a alerga la el. Toate acest lucru va contribui la consolidarea musculare grupuri de picior, crește sensibilitatea la picioare, în plus, eficiența curativă va ajuta în mod semnificativ a accelera procesul de vindecare.

Cum necesitatea de a face gimnastica

Regula de bază în gimnastică curativă este regulată și efectuarea sistematică a exercițiilor. Cu toate acestea explica de mic copil nevoia de lecții, uneori, este foarte dificil. Deci, încercați să captiveze mic pacient procesul curativă, făcând lecțiile într-un mod distractiv. Mulți copii îi imită pe părinții lor, astfel încât copilul va fi mult mai dispuși să se angajeze, împreună cu mama sau tata, prin repetarea ei exerciții.

Încercați să facă în studiul varietatea maxim, periodic schimbarea exerciții, este important ca un pacient gimnastica nu plictisit. În cazul în care copilul într-adevăr obosit, ar fi recomandabil să se oprească de antrenament și să-l continuați mai târziu.

Recomandări suplimentare

În ciuda rate ridicate de eficiență și eficacitate curativă gimnastica, unii doar exercitii pentru victoria deplină asupra valgus deformare stop la copil poate fi insuficient, în special în cazul în care boala este severă, se execută faza. Pentru a accelera procesul de vindecare va ajuta la îndeplinirea următoarelor extrem de simple recomandări:

 1. Ridica copilul de calitate, pantofi ortopedice cu tălpi interioare.
 2. Face copilul calde picior de baie cu adaos de ace de pin sau sare de mare. Astfel de proceduri terapeutice contribuie la înlăturarea tensiunii în zona de grupuri de mușchi și de ligamente ale piciorului.
 3. Combină cursuri curativă cu masaj la picioare, care este recomandat să se facă în mod regulat.
 4. Constituind un complex de exerciții, trebuie să vă consultați cu privire la aceasta cu un specialist.
 5. Un efect bun dau lecții de astfel de sporturi, cum ar fi de înot și exerciții pe perete.
rezultate la exercițiu

În ceea ce privește prevenirea acestei boli, atunci preveni dezvoltarea de valgus deformare a piciorului copilului vă va ajuta competentă planificarea sarcinii și vizite regulate la un specialist în perioada de așteptare a copilului. În plus, nu este recomandat să se înceapă pentru a pune pe picioare firimituri, nu ajuns un blocaj în vârstă. Urmăriți greutatea și dezvoltarea copilului: kilogramele in plus ca si lipsa de greutate corporala, de asemenea, susținută de factori care pot provoca dezvoltarea de valgus deformare.

Când aștepta la rezultate pozitive?

Cu o abordare sistematică la activitățile de terapie fizică și strictă conformitate cu recomandările specialiștilor, primele rezultate devin vizibile deja după o săptămână de curs. Copiii mai ușor să meargă, se elimină senzațiile de durere și un sentiment de disconfort. Pentru a determina durata tratamentului este dificil, deoarece aceasta depinde de stadiul procesului patologic și caracteristicile individuale ale copilului.

Cele mai pronunțate rezultatele gimnastica medicală pentru stop la valguse dă după un an regulate, sistematice preocupări.

Fizioterapia în valguse la copii — testată în timp, tehnica eficiente, care vă permite de a elimina semne de deformare și de a suspenda dezvoltarea ulterioară a procesului patologic. Pentru a realiza extrem de favorabile rezultate, este recomandat să combine exercițiile de masaj terapeutic și purtarea de încălțăminte ortopedică.

17.09.2018