Valgus deformare a picioarelor

Valgus deformare a tibiei este caracterizat de X-în formă de forma picioarelor, ca urmare a slăbirii mușchilor ligamentara aparatului. Încălcarea poate deveni cauza principala patologie a maduvei spinarii, accidente de interne, sisteme și organe.

valgus deformare a tibiei

Caracteristici de dezvoltare valgus deformare

Valgus deformare a piciorului la copii poate fi atât congenitale și dobândite patologie. Principalele modificări se produc în articulația copilului, vizual, se poate observa overextension picioare și respingerea degetele picioarelor spre exterior.

Principalele cauze de curbura picioare și a picioarelor la copii:

 • O caracteristică;
 • Anomalie picioarelor;
 • Încălcare a integrității osoase și a țesutului cartilaginos;
 • Greșit asimilarea de elemente utile;
 • Inflamatorii sau infecțioase procese;
 • Traume severe la nivelul membrelor;
 • Transferat în copilărie rahitism;
 • Excesul de greutate corporală.

În astfel de stări minore de deformare congenitale la copii sunt capabili să se agraveze, crește adâncimea arcului curburii. Ulterior, apar procese patologice la nivelul articulațiilor genunchiului și a bazinului.

Deformarea genunchiului – există o discrepanță de mai mult de 5,5 cm între părți interne stop. Anomalie congenitală la copii sunt diagnosticate rar, cel mai adesea legată de greșit intrauterine dezvoltarea de șold, picior și inferioare a piciorului.

Un motiv comun valgus deformare a membrelor inferioare – instinct natural, forțând vă puneți picioarele în încercarea de a salva de echilibru. Este non vitiatam abaterea poate să dispară la 8-10 ani de viață a copilului.

Boala la copii apare din cauza a crescut sarcina pe picior, o vârstă portum pe pietoni, accelerat procesul de mersul copilului, din cauza ereditară de slăbiciune și subdezvoltarea ligamentelor.

Simptomele bolii

Hallux valgus a gambei la copii reprezintă nu numai un defect cosmetic, dar reduc în mod semnificativ calitatea vieții. Odată cu dezvoltarea bolii, o persoană este dificil de a se deplasa, mersul devine stângace, de stat este însoțită de următoarele simptome:

 • Permanente dureri senzații la nivelul extremităților;
 • Încălcare a circulației sanguine – cianoza tegumentelor, apariția varicelor;
 • Oboseala în procesul de conducere;
 • Umflarea în zona de muschii gambei;
 • Amestecare picioare în timpul de mers pe jos.
valgus deformare a tibiei tratament

Din cauza funcționării defectuoase a de sarcină articulațiilor la copii treptat distruse. În cazul în care nu se iau măsuri terapeutice de corectare a bolii, pacientul își pierde capacitatea de a se deplasa.

Pe fotografie valgus deformare a picioarelor pare ca X-figurativ curbura, atunci când este imposibil de a reduce genunchi. Se observă o evidentă deplasarea axelor membrelor, iar distanța dintre interne gleznelor devine din ce în ce mai mare de 5 a se vedea

Gradul de încălcare a

În faza inițială a bolii abaterea de la gamba spre exterior nu depășește 10-15 de grade, în a doua – mai mult de 15-20 de grade. Când severă de gradul de curbura este diagnosticată abaterea de la 20 de grade sau mai mult.

Tratamentul patologiei

După inspecția de la ortoped, efectuarea de raze x instantaneu picioarelor în două incidențe este diagnosticată boala. Pentru a identifica cauzele de deformare, poate fi necesar să ecografie, recoltarea de analize de sânge, verificarea funcționării rinichilor.

Principiile de tratament valgus deformare a piciorului la copii și adulți:

 • Pentru a elimina simptomele dureroase se numesc ortopedice activități – sunt utilizate corrigendum de stivuire, fixare anvelope, încălțăminte ortopedică. Este important pentru spate a fost elastic și rezistent, cu un toc nu mai mică de 5 mm, o șosetă, individual aleasă branț;
 • Pentru a stabiliza comun și de a consolida corset muscular copil avea nevoie de un masaj terapeutic – nu mai puțin de 20 de sesiuni pe lună, intensitatea de expunere la zona deteriorată crește treptat, sunt folosite tehnici de stroking, frecare, vibrațiile, atingerea, masaj pizzicato mișcări;
 • Fizioterapie impact – electrostimularea plantar musculare, imbunatateste circulatia sangelui, este acceptată fiziologic poziția picioarelor, atunci când de conducere;
 • Gimnastica medicală – numărul de exerciții și regularitatea lor de execuție este stabilit de un medic. În valgus deformare picior și inferioare a piciorului la copii practicat de flexie și extensie glezna articulațiilor de rotație picioare în coada de așteptare, captarea și reținerea degetele de la picioare de obiecte mici, asezari pe coapse, mersul pe jos pe vernal partea laterală a piciorului.

În caz de proastă, atunci când a corecta patologia metode conservatoare nu se poate, este numit operațiunea – osteotomia. În urma procedurii se elimină o parte din femur, restul îmbinat. După utilizat compresie-distragere osoasa: se instalează aparatul Elizarova, pentru a forma un unghi drept între oasele piciorului și gambei.

După o intervenție chirurgicală la 2-3 zi are loc răcirea și analgezie operat picioare, de mers pe jos sunt numiți pentru pacient speciale de pietoni, iar mai târziu – de cârje.

Complicații după operație apar foarte rar – aceasta poate fi o hemoragie din cauza tăierii vaselor de sânge, aderarea infecții secundare, dureri la mers.

Prin operație se poate obține un rezultat excelent, deși este posibil și de re-dezvoltare a bolii – în lipsa îndeplinirii măsurilor de profilaxie, de supra-sarcina pe extremitățile inferioare.

Operațiunea este în copilărie și adolescență, de obicei, nu se aplică, cel mai adesea, ea este prezentată persoanele în vârstă, atunci când curbura a tibiei însoțită proceselor inflamatorii, abundente umflarea, tulburări de coordonare a mișcării.

Prevenirea

Este posibil pentru a preveni apariția valgus deformare a piciorului? Pentru picioarele copilului fiziologic corect evoluat important satura dieta copilului utile oligoelemente, în plus, de a da vitamina D, pentru a evita dezvoltarea de rahitism.

La primii pași ai copilului de a achiziționa produse de calitate pantofi, pentru a evita sarcini inutile pentru a coapsei și gambei până la 7 luni. Util de a face în mod regulat un masaj relaxant al picioarelor, de căldură de baie cu adaos de extract de conifere, decoct de plante medicinale.

Are un efect pozitiv asupra instalarea picioarelor:

valgus deformare a tibiei exerciții
 • Inchiriere;
 • Mersul pe bicicleta;
 • Schi, skateboard;
 • Jocul de fotbal;
 • Catarare pe scara de perete.

În timpul lunilor calde, util pentru a merge desculț pe iarba, pietricele, nisip, un drum de pamant. Este important de a evita hipotermie sau supraîncălzire a membrelor, pentru a nu agrava boala.

La cel mai mic semn de curbura este important să caute ajutor de la un medic – de sine poate duce la invaliditate și letale (dezvoltarea tromboflebita, curbura coloanei vertebrale, tulburări de lucru interne, sisteme și organe).

Tratament în timp util valgus deformare a membrelor inferioare permite de a evita o intervenție chirurgicală, exclude oboseală sporită, leziuni la picioare, probleme cu sistemul musculo-motor aparatul.

14.09.2018