Cum de a scapa de valgus deformare stop la copii — fotografie și sfaturi

Hallux valgus piciorul plat specialiștii consideră că cea mai frecventă patologie printre copii ortopedice boli. Cel mai adesea valgus deformare a piciorului la copii foto este diagnosticată, de îndată ce el face primii pași. Această boală se caracterizează prin greșit locația stop copilului față de celălalt, atunci când mersul pe jos, accentul se pune pe interior partea lor.

Afecțiune congenitală poate determina la prima examinare un podiatrist copilului, încă din maternitate. De la copii mici la piciorul de un mic strat de grăsime, prin urmare, în această vârstă, de asemenea, nu este vizibil patologie de dezvoltare a piciorului. De a vorbi cu încredere despre prezența, absența unor astfel de patologie poate fi, atunci când scheletul unui copil este complet format, aproximativ la 6 ani.

geformte stop

Cauzele

Pe fotografie hallux valgus deformare a piciorului la copii de până la doi ani pentru a determina destul de dificil. Astfel de abateri specialiștii consideră că norma de la această vârstă. De asemenea, trebuie să ia în considerare asemănarea acestei boli cu clava pede.

Cauzele apariției sale pot fi identice platypodia, dar tratamentul va necesita destul de mult.

Un factor major în apariția hallux valgus platfus la copii este considerat a fi ereditatea.

Dacă unul dintre părinți a suferit de o astfel de boală, atunci cu mare probabilitate apare la copii.

De plano Hallux valgus curbura stop se poate dezvolta, de asemenea, pentru următoarele motive:

 • Excesul de greutate a mamei și puternic obezitatea în timpul sarcinii;
 • Poartă pantofi de disconfort;
 • Hipermobilitate articulațiilor;
 • Leziuni stop;
 • O încălcare a funcțiilor motorii;
 • Boli endocrine;
 • Încălcarea de calciu de schimb, precum și alte substanțe utile în organism;
 • Deficitul de vitamina D;
 • Disponibilitatea CSIP, poliomielita și alte boli care cauzează paralizie a membrelor inferioare.

Soi de patologie

Apariția copilului plat valgus a piciorului poate fi o boală congenitală și dobândită. Deforma piciorul în primul caz, poate fi deja în pântecele mamei, împreună cu formarea scheletului copilului.

Dobândit o formă de maladie este rezultatul impactului negativ asupra organismului a unuia sau mai multor factorii negativi. Caracterul de deformare valgus a piciorului la copil pot fi diferite.

tipuri de

Emit următoarele trei tipuri de valgus patologie:

 • Transversală. Principalele simptome ale acestei patologii poate fi numit vizibil avansată față de departamentul de picior. Mușchii și tendoanele, responsabil de dezdoierea degetelor, sunt în suspans. Copilul se plânge de trăgând durere.
 • Longitudinală. Pentru a determina o astfel de patologie poate fi de încălcare a mers, o modificare a formei picioarelor, atunci când palpation care copilul simte durere. Un copil nu poate fi de lungă durată pe picioare, așa cum greșit poziția stop provoacă disconfort.
 • Combinat. Acest tip de platfus sunt inerente în toate semne ale bolii, dar acestea sunt destul de rare sunt însoțite de durere. Deformare stop combinate tip nu provoacă copilul de neplăceri.

Gradul de dezvoltare a

Hallux valgus piciorul plat poate avea patru grade de dezvoltare. Pentru fiecare formă a bolii este caracteristic special în timpul bolii. Metode de diagnostic și tratament în fiecare caz, de asemenea, vor fi diferite.

Hallux valgus poziția picioarelor, se dezvoltă în etape:

Etapa 1. Etapa inițială a bolii este destul de rapid și ușor de diagnosticat, dar, de asemenea, tratate. Oprire la prima etapă de hallux valgus de platfus este plat, cu mici abateri (de 15°.)

2 etapă. În această etapă se observă o abatere de la picior la 20°. Tratamentul bolii va fi de lungă durată, dar cu un maxim de efort și a recurge la diferite metode, este posibilă o recuperare completă.

L etapa. Elimina deformarea piciorului cu abateri de până la 30° va fi destul de dificil. Terapia ar trebui să fie sigur de a integrat cu utilizarea de masaj, metodele tradiționale de tratament, și, de asemenea, va fi nevoie de o lungă perioadă purtarea de încălțăminte ortopedică.

Etapa 4. Această formă de hallux valgus curbura este cea mai grea. Când picioare plate 4-lea stadiu piciorul copilului este plat, iar unghiul de deviație este mai mare de 30°.

Tratamentul complex în acest caz, este puțin probabil să va arăta un rezultat pozitiv. Singura opțiune de a scăpa de deformare a piciorului este intervenția chirurgicală.

Simptomele

Curbura valgus picior nu se întâmplă brusc și se dezvoltă pe o perioadă destul de lungă, astfel încât șansele de recuperare sunt destul de mari. Succes tratamentul hallux valgus platfus depinde în timp util diagnostic precis. Mai devreme părinții vor observa la copilul deformarea tălpii, cu atât mai ușor și mai repede va avea loc terapia. Motivul pentru vizita la ortoped trebuie să devină următoarele simptome:

 • Copilul se plânge la sfârșitul zilei pe trăgând dureri de picioare;
 • Instabilă mers, concoctionem cu o parte în alta;
 • Disponibilitatea pe tălpi de bătături și bataturi;
 • Degetele de la picioare în mod constant divorțat, nu comprimat împreună;
 • Plângerile copilului la pantofi incomode, din cauza lățimii și alte caracteristici tălpi.

Metode de terapie

Trata hallux valgus deformare nevoie de mai multe metode. Numai cu o asemenea abordare complexă poate spera la un rezultat bun. Absolut toate terapeutice metode îndreptate spre normalizarea forma piciorului și a scăpa de simptome neplăcute.

Cele mai eficiente și accesibile metode de tratament hallux valgus platfus sunt: masaj, exercitii fizice, purtarea special fabricate de pantofi. De asemenea, de multe ori se aplică electroforeză, folie de ceara, acupunctura și picior de baie.

masaj

Masaj

O astfel de metodă de tratament hallux valgus platfus la copii este destul de eficient. Sesiunile se efectuează, în comun cu alte proceduri de întărire a corpului. În plus față de masaj stop, atenția ar trebui să se acorde spate, deoarece anume aici are loc regionalizarea terminatii nervoase care sunt trimise la muschii de la picioare.

Pentru a efectua masaj în valgus picior necesitatea de a pune pacientul pe abdomen și pusă special perna sub picioare. Folosind forceps de captare, talpa ar trebui să fie se amestecă bine și se framanta, masaj ritmic.

Masaj terapeutic stop la plat hallux valgus boala excelent stabilizează tonusul muscular, elimină tensiunea, întărește țesutul muscular.

De asemenea, prin masaj îmbunătățește circulația sanguină, sunt îmbogățite cu oxigen de țesut și ligamentele, care normalizeaza dezvoltarea picioarelor.

Procedura va fi eficientă, dacă masaj în valgus deformare a picioarelor la copii și alte tipuri de platfus va fi însoțită de următoarele special elaborate de exerciții:

 • Captarea și reținerea talpa minge sau o jucărie;
 • Flexie și extensie talpa;
 • Se amestecă cu degetele;
 • Captarea și reținerea talpa minge sau o jucărie;
 • Rotația Shin.

Merită să ne amintim mereu că efectuarea de masaj cu plat valgus picior – cea mai simplă opțiune de tratament.

Gimnastica medicală

Efectuarea de tratament-proceduri de gimnastică este obligatorie o măsură la terapie hallux valgus platfus. Exerciții ar trebui să fie de a efectua desculț sau în șosete subțiri. Complex de astfel de activități are ca scop dependență de picior pentru a găsi în poziția corectă, în special atunci când mersul pe jos.

Făcând primii pași, copilul, pentru a crește suprafața de sprijin foarte larg prioritizare a piciorului. Până la trei ani, o astfel de mers este considerat normal, iar în continuare este produsă corectă și stabilă de așteptare stop.

Cel mai bun exercițiu în hallux valgus curbura trimiși la desfasurarea abilitățile de mers pe jos, experții cred că mersul pe un fel de o pasarelă îngustă. Ei lățimea nu trebuie să depășească 15 cm.

Poate fi folosit pe bord, un desen de pe covor sau pur și simplu trage două paralele linie cu creta pe podea. Copilul trebuie să ofere du-te tot drumul, nu intercedere pentru capele de alergare.

Copiii cu boala rasucite hallux valgus a piciorului sunt prezentate exerciții pe perete, și, de asemenea, de înot. Efectuarea de tratamente de apă, un efect pozitiv asupra întregului organism al copilului, imbunatateste metabolismul, creste imunitatea.

Sărituri pe ondulat ortopedice soare, posuit în baie, de asemenea, va avea un efect pozitiv. Cu plăcere de copii se ocupă de gimnastică în timp ce pentru scăldat, în special, acoperirea, deoarece exercițiu devine efectua cu ușurință, așa cum apa inlatura excesul de volumul de muncă și un picior de libertatea de a se misca.

Încălțăminte ortopedică

Pantofi, sandale pentru copii cu hallux valgus, și nu numai, picioarele plate trebuie să fie alese mai mult decât bine. Acestea trebuie să fie executate dintr-un material suficient de rigid, pentru a reține picior și călcâi în direcția orizontală.

Expertii recomanda pentru a alege pentru purtarea ortopedice cizme înalte, fixează complet întregul glezna carta.

Dimensiunea încălțăminte ortopedică trebuie să fie ales, pornind de la lungimea piciorului copilului. Talpa trebuie să fie un pic (1 cm) mai lung de sine picioarele. De asemenea, trebuie să aveți un mic largă de tocuri.

Copiii cu patologie congenitală valgus a piciorului este strict interzis să poarte pantofi pe moale, plat talpa fără spate (papuci, cizme, cizme de cauciuc și altele). De asemenea, nu este recomandat să poarte pantofi altcuiva, deoarece acest lucru va aduce numai prejudicii non est fortis pentru copii picioarele.

prevenirea

Prevenirea

Să aibă grijă de sănătatea copilului ar trebui să înceapă încă înainte de naștere. Ținerea corectă a sarcinii, pentru a preveni apariția la copil patologii congenitale, precum și a salva de la dobândite în continuare de boli. O femeie așteaptă un copil ar trebui să mănânce în mod corespunzător, este suficient pentru a muta și de a efectua toate indicațiile medicului.

În cazul în care copilului la naștere există o suspiciune de hallux valgus picior, apoi la 8 luni de necesitatea de a limita sarcina pe fragile picioarele copilului. De asemenea, este foarte important să se respecte următoarele reguli de prevenire a educației valgus bolii:

 • Nu suprasolicita muschii picioarelor copilului, mai ales la o vârstă fragedă (până la 12 luni);
 • În mod regulat disponibilă prevenirea rahitismului și a altor boli;
 • Crește tonusul picior musculare, cu ajutorul exercițiilor fizice;
 • Purta doar pantofi de calitate, din materiale rigide;
 • Spori imunitatea, pentru a evita boli virale.

La copii Hallux valgus piciorul plat se pretează bine la tratament, dacă o astfel de patologia depistată în stadiu incipient. În timp util, prin stabilirea de diagnostic și a început terapia complexă, se poate conta pe intreg rapid de recuperare.

Numai un medic cu experiență în domeniu știe cum de a trata astfel de boli, prin urmare, de a auto-medicate, mai bine nu faci. Dacă plano valgus deformare stop mare, pentru tratamentul curburii se arată intervenția operativă.

07.09.2018