Tratamentul deformare valgus a halucelui fără operație

Valgus deformare a piciorului (halus valgus) — o boala care a afectat musculo-sistemul muscular și tesutului conjunctiv care înconjoară articulația primul deget de la picior. Aceasta este o stare patologică caracterizată ca lent progresivă. Decât înainte de aceasta a dezvăluit, cu atât mai eficient va fi tratamentul de deformare valgus a halucelui, caracter care este determinată de un medic pe baza de inspecție vizuală, plângeri pacientului și a rezultatelor obținute în cadrul plantography de cercetare.

tratamentul deformare valgus a halucelui

Unde și cum se tratează hallux valgus deformare a piciorului

Inițiale forme halus valgus sunt conservatoare (fără operație) de tratament, scopul principal al căruia este de a elimina simptomele și de a încetini progresia patologiei. Valgus deformare a piciorului progresează lent, în curs de dezvoltare în mai mulți ani, de aceea pacientii de multe ori nu să acorde o atenție la simptome caracteristice pentru faza inițială a bolii.

În principal sunt de cotitură la medic a doua sau a treia etape, atunci când de la baza degetului mare apare de os-cucui, cauza durere. În acest caz, de a elimina effuse țesutul osos poate fi doar chirurgical (operaționale) mod. Acest lucru poate fi evitat și să-și petreacă un tratament de deformare a degetelor de la picior prin metode conservatoare (fără operație), dacă se adreseze la un specialist la timp.

Când este târziu în detectarea și semnificative ale articulatiei degetului mare de la picior la poziția normală de ales chirurgicala (sistem) tactica de tratament. Pentru a determina ce tip de terapie va da un rezultat optim exact în cazul dumneavoastră, poate, după consultarea cu un medic de profil.

În clinica noastră sunt primirea de profesioniști cu experiență, care vă vor ajuta să alegeți tactica de tratament la orice măsură valgus deformare a primului deget de la picior.

Operaționale metode de tratament valgus deformare a piciorului

Operațiunile la halus valgus se desfășoară în deformare I-IV grade. Chirurgul decide tipul de intervenție chirurgicală și necesitatea acestuia în cazul unui cumul de date cu privire la colțuri între prima și a doua metatarsian oase și regulamentul cu degetul mare relativ osului metatarsian.

Până de curând, singura opțiune de tratament chirurgical valgus deformare a piciorului la adulți a rămas operațiunea Shad, în cadrul căreia sawed off bulging osos parte sau de a se îndepărta capul osului metatarsian.

În ortopedice moderne clinici la pacienții oferă câteva sute de opțiuni chirurgicale de corecție deformare valgus a halucelui, care diferă de la Shad mai lung efect de mici și o perioadă de reabilitare.

De exemplu, osteotomia (operațiunea de lichidare de deformare sau de a îmbunătăți funcția prin artificială a fracturii de os) pentru a readuce în comun la loc și fixați-l în poziția dorită, de a scuti pacientul de la permanente dureri la mers și, de asemenea, a avertizat de dezvoltare a complicațiilor tardive ale halus valgus.

Operațiunea de înlăturare a halus valgus se desfășoară în condiții de staționar, la compartimentul de specialitate (traumatologie sau ortopedie). Vremuri, când, după o intervenție chirurgicală cu privire la tratamentul de deformare a piciorului, pacientul a fost nevoit să folosească cârje și să meargă într-un bandaj de gips, au rămas în trecut.

Aplicarea inovatoare tehnici chirurgicale de corecție vă permite să încărcați pasul imediat după operație, se distribuie uniform sarcina cu ajutorul orteza.

Deformare valgus a halucelui: tratament fara operatie

Decizia cu privire la oportunitatea de terapie conservatoare halus valgus ar trebui să ia de specialitate medic — podiatr, Pedichiura (se ocupă de tratamentul stop) sau ortoped, la urma urmei, o astfel de tactica este justificată doar atunci când abateri minore în comun de la poziția normală.

Principalele direcții terapeutice în stadii incipiente:

  • scoaterea de disconfort, apare atunci când mersul pe jos sau pe termen îndelungat în picioare;
  • corectarea poziției deformate degetelor mari de oprire;
  • realizarea optimă în greutate, determinat, respectiv, sexul și vârsta pacientului;
  • reducerea efortului fizic pe articulații deteriorate.

La baza oricărei planului terapeutic, orientată spre rezolvarea halus valgus, este de selecție pentru pacient confortabil și suficient de largi pentru pantofi, nu constrângere deformate, degetele de la picioare.

Pentru a încărca atunci când mersul pe jos a fost distribuită în mod corespunzător, se recomandă purtarea zilnică ortopedice de diferite modele: selectate în mod individual branțuri, suport arc, role, care se stabilesc între degetele de la picioare. Folosind aceste dispozitive, pacienții nu numai pentru a scăpa de durere, dar și vizual pentru a corecta deformat picior.

tratamentul deformare valgus a halucelui exerciții

Metode conservatoare de tratament valgus deformare a piciorului la adulți

Obiectivele terapeutice de tratament valgus deformare a piciorului sunt un avertisment de dezvoltare a patologiei la pacienții tineri și înlăturarea sindromului algic la orice grad de deformare în vârstă.

Prioritatea măsura – eliminarea motive:

  • normalizarea greutate pentru a reduce presiunea pe picior;
  • optimizare de sarcină, exclude lungi drumeții și poziția statică;
  • alegerea corectă a încălțămintei și aplicarea branțuri ortopedice pentru a reduce presiunea pe metatarsophalangeal încheietură a degetului mare;
  • utilizarea speciale ortopedice garnituri și corectori între prima și celelalte degete de la picior pentru a preveni abateri de la degetul mare.

În tratamentul valgus deformare a piciorului la adulți bun rezultat arată degetul corectoare, purtat pe timp de noapte. Acestea nu provoacă disconfort și sigur, fixează degetul pe axa piciorului. De asemenea, pentru corectarea codului de picior în timpul somnului recomanda poarte speciale de guma-de șapă.

Cum pot elimina dureri la picior?

Când dureri intense în domeniul osoase outgrowth, edem și semne de proces inflamator folosesc calde și unguente anti-inflamatorii. Un efect bun are circulare de masaj care deservesc osoase ("conuri"), cu o bucată de gheață. Sindrom algic ajuta la ameliorarea intra-articular și periarticulare de injectare diprospan și hidrocortizon. Un astfel de tratament de deformare a degetelor piciorului se efectuează cursuri în condiții de ambulator. Ca terapiei medicamentoase se recomandă administrarea de ibuprofen, nimesulid.

În timpul remisie halus valgus se numesc cursuri de ozokerito - sau paraffinotherapies, terapia magnetică, UHF, electroforeză cu medicamente anti-inflamatoare.

Masajul și gimnastica medicală în tratamentul deformare a piciorului

Metode eficiente de tratament conservator halus valgus – fizioterapie și masaj, care se desfășoară cursurile. Mișcări de masaj ajuta la relaxarea muschilor piciorului. În acest caz se execută activ, frecare și frământare în comun, atingerea, plăcintă de constrîngere mișcare cu degetele, repetată la evacuarea lor într-o parte. Pentru a relaxa mușchii efectuează masajul coloanei vertebrale lombare, suprafața din spate a coapselor, genunchi articulațiilor.

Gimnastica medicală este orientată spre rezolvarea de platfus, restabilirea și consolidarea musculo-ligamentara aparatului. Special complexul de exerciții aveți nevoie pentru a efectua de zi cu zi: acestea îmbunătățesc circulația sângelui și contribuie la reducerea manifestărilor neplăcute simptome valgus deformare a piciorului.

Astăzi valgus deformare a piciorului se observă nu numai la persoanele în vârstă, dar, de asemenea, este posibilă la copii și adolescenți. În timp util de tratament conservator, ajută pentru a evita probleme în viitor, astfel încât, dacă apar simptome caracteristice halus valgus, nu este în valoare de a amâna vizita la medic. Specialiștii clinicii vor fi optime pentru un curs de terapie conservatoare de tratament pentru deformare a degetului mare de la picior.

07.09.2018