Valgus deformare a piciorului la copii - tipuri, cauze și metode de tratament

Desigur, mulți părinți aproape imediat începe să bată alarma. Și nu este un accident, la urma urmei, dor de o boală gravă, este foarte simplu, doar suficient pentru a observa primele simptome. În acest caz, oboseală și dureri în picioare, privitul lor de așteptare și de curbură stop poate semnala despre foarte neplacuta problema: valgus deformare stop.

Ce este valgus deformare a piciorului la copii și cum să-l diagnostica?

valgus deformare a piciorului la copii

Să înțeleagă că copilul Dumneavoastră are orice abatere sau patologie din partea ortopedie destul de simplu. Aruncati o privire la picioarele copilului: în mod ideal, acestea ar trebui să fie absolut netede, iar distanța între genunchi, gleznelor și sural mușchii simetrice. Dacă vizual va fi capabil de a trage o linie dreaptă prin aceste trei puncte, atunci nu vă faceți griji cu privire la nimic. Iar atunci când situația este diferită - în valoare de medicul-ortoped.

Deci, haideți să ia în considerare abaterile de la norme, care ar trebui să alerteze mame si tati:

 1. Copilul merge, în opinia Dumneavoastră, în mod greșit, adică picioarele seamănă cu litera "X", genunchi, practic, se referă la reciproc în viață, iar glezna copilului în acest divorțat pe scară largă în parte;
 2. Dacă Vă rugați copilul să se întindă pe o suprafață plană și de a reduce genunchi, atunci devine evident că, chiar și atunci când o instituție de învățământ un genunchi pe altul, oasele de la glezne nu este închisă;
 3. Încercați să puneți pe fiul sau fiica la Tine spatele și evaluează cât de drepte sunt picioarele. Valgus deformare vizibilă destul de bine: relativ plane picioare, tocuri ca în cazul în care "pleacă" în opuse una de alta parte;
 4. La copil se formează clară piciorul plat, iar acele locuri, în cazul în care ar trebui să fie statului piciorului pur și simplu "se răstoarnă" în interior, și atunci când mersul pe jos se referă la sex;
 5. Auzi permanente plângerile copilului pe substanțiale de dureri de picioare, el șchiopătează sau pune picioarele degete spre interior.

Din aceste motive, părinții vor putea determina dacă copilul lor patologia membrelor inferioare, care necesită intervenția medicilor.

La rândul său, ortoped-traumatolog de la receptie va examina cu atenție picioarele copilului, prin măsurarea lungimii lor, unghiul de deviație călcâi și a genunchiului. În cazul în care acest unghi este mai mare de 5 grade, înseamnă că Ați tras semnalul de alarmă nu este în zadar și copilul cu siguranta va avea nevoie de terapie patologie.

Ce este de plano valgus deformare a piciorului

De plano valgus deformare a piciorului la copil vorbește despre faptul că are loc îndoirea articulațiilor, plus picioare plate, adică lipsa totală a unui set de picior. De multe ori, un astfel de diagnostic poate coexista cu valgus deformare articulațiilor genunchilor, care este destul de vizibil defect: picioare în acest caz seamănă cu litera. Există și altă patologie, atunci când picioarele copilului sunt curbate în direcția opusă, adică au suportul nu statului, iar pe marginea exterioară. Picioarele de la glezne pot aproape, iar în articulațiile genunchilor, dimpotrivă, divorțat și seamănă cu litera. Această problemă poartă numele de varus deformare.

Valgus deformare cu picioarele plate de multe ori este o patologie, iar un factor important este considerat a fi ereditatea. Dacă mama sau tata au probleme similare, există șanse ca și copilul se va naște cu arate ca o boală.

De obicei, copilul care abia începe să facă primii pași, corzile sunt destul de slabe, precum și a sistemului musculo-scheletic dezvoltat, nu prea bine. Până la trei ani, mama cu tata nu intra în panică: destul de mici, copiii pot să învețe să meargă, să alerge și chiar sari cu picioare curbate, nu se confruntă cu disconfort. Aproximativ la 4-5 ani, situația se va schimba și picioarele aliniate de la sine, fără nici o intervenție din partea medicilor.

Atunci când un iubit-o uluire deja mai mult de cinci ani, iar problema este încă foarte vizibilă sau copilul se simte disconfort grave la activ mișcările, patologia în mod inevitabil, trebuie să trateze, altfel, fără consecințe neplăcute, nu se poate face. În primul rând, ireversibil se deformează piciorul, apoi și articulația genunchiului din cauza permanente de sarcini. În al doilea rând, acest lucru va duce la o curbură a articulațiilor șoldului, iar ulterior a coloanei vertebrale. Inutil să spun, cât de grea a bolii este considerat a fi o deformare a vertebrelor? Nu numai că este rău, ca scolioza poate provoca durere si disconfort, astfel încât încă și va duce la invalidizare în cazurile severe.

Mai mult, a permis apariția unor boli asociate, de exemplu, osteoartrita genunchi și șold articulațiilor, precum și de deformare valgus a degetului mare.

Această problemă, cu siguranță Ați observat la multe persoane adulte: degetul mare de la picior puternic twisted și parcă "urcă" sub al doilea deget. Simultan semnificativ distorsionată și celelalte degete de la picior, iar de os începe să se umfle puternic și chiar îmbolnăvi.

Lipsa de vitamina D sunt, de asemenea, cauza de dezvoltare valgus deformare a piciorului.

Modalități de tratament valgus deformare la copii

Tratamentul valgus deformare stop trebuie să înceapă cu o vizită calificat ortoped. Medicul va evalua gradul de curbura, cu atenție va asculta plângerile și va pune un diagnostic.

De obicei, mici, moderate, suficient pentru a produce următoarele evenimente:

 • Recomanda purtarea specifică de încălțăminte ortopedică. Probabil, cineva din părinți, ea nu-i place, din cauza specific aspectului, cu toate acestea, în prezent, producătorii creează pantofi pentru copii este destul de modernă și foarte minunatul. La fel toată viața în ea un pacient merge, nu va trebui să, cel mai important lucru este că hard spate și bine aleasă ortopedice brant va face truc: după un timp, mama și tata vor aprecia cât de apartament au devenit picioarele copilului;
 • Fără îndoială, trece prin mai multe cursuri de masaj. Pentru ca acest lucru să atragă unui maseur experimentat, care va efectua cu copilul anumite exerciții, vă ajută să dezvolte mușchii picioarelor. Părinții pot învăța să facă un astfel de masaj si pe cont propriu la domiciliu;
 • Face masaj baie pentru picioare cu extracte de conifere și sare de mare. Astfel de proceduri se relaxeze picioarele copilului, se scot crescut tonusul muscular și tensiunea din ligamentele;
 • Acces la piscina;
 • Achiziționa individuale de masaj rogojini sau le face cu propriile mâini. Mersul pe podea plată nu va schimba situația spre bine, ci, dimpotrivă, poate doar agrava;
 • Să efectueze ședințe de gimnastică de zi cu zi și de a face un complex de antrenamente, care vizează remedierea stabilirea piciorului copilului. Ca o opțiune, încercați să meargă la cursuri de terapie fizică.

Cum sa faci masaj covoare pentru casa cu propriile mâini?

masaj la deformare stop

Rogojini de masaj stop copil, puteți cumpăra în magazinele de specialitate, acolo unde se vinde încălțăminte ortopedică. Dar, de asemenea, puteți încerca să coase un covor pentru masaj la picioare.

De exemplu, ia-o pânză groasă: simțit, jeans sau oricare alta, care sunt la Tine acasă. Coase în jurul perimetrului de tesatura nasturi de diferite dimensiuni, și apoi fixați un covor pe podea, cu ajutorul de mobilier capsator, pentru ca el nu mutat, atunci când copilul va merge pe ea. Un astfel de covor mai bine pentru a atașa la lemn podea, pentru ca mobilier capse nu se montează la țiglă.

De asemenea, puteți lua ca bază pentru covor moale de gresie în formă de puzzle. Cu ajutorul cald, lipicios pistol, încercați să rămânem la ea marine buna pietre, sticlă, pietre pentru acvarii, de fasole sau mai mare de boabe de cafea. Pentru profilactice saltelei potrivite bigudiuri moi, care folosesc doamnelor pentru stivuire în timpul somnului.

Superba prevenirea valgus deformare stop este mersul pe jos pe pământ, iarbă și nisip. De aceea, vara, cu siguranță du-te cu copilul în oraș, la țară sau organizați o vacanță la mare.

Metode radicale de terapie

Din păcate, uneori, curbura stop la copii nu reușește să învingă cu ajutorul unui FIZIOTERAPEUT, încălțăminte ortopedică sau masaje. În acest caz, este necesar să se aplice mai drastice metode de vindecare de această patologie.

De exemplu, puteți încerca electroforeza medicamentoasă. El vă va ajuta să livreze medicamente prin piele, care acționează asupra dorite zone de electrocutare. Nu vă faceți griji, această procedură este nedureros. Tot ceea ce simte copilul este de ușoare furnicături, dar marea majoritate numărul de copii nu se confruntă cu disconfort în timpul procedurii.

O altă variantă de a scăpa de valgus deformare este magnetoterapie. Fizioterapie acțiune în timpul acestei proceduri se efectuează printr-un puls magnetic. El accelerează circulația sângelui în anumite zone, are un efect anti-inflamator și reduce durerea.

O intervenție chirurgicală în valgus deformare a piciorului

De recepție, pe care medicii încearcă să mănânce în cele mai extreme cazuri, o intervenție chirurgicală. Operațiuni în valgus deformare sunt îndreptate spre eliminarea defectelor de picior, punerea la un loc a degetului mare, precum și fixarea de oprire în direcția dorită.

De obicei, în timpul intervenției chirurgicale sunt folosite de fixare suruburi din titan sau sârmă, care sunt eliminate ulterior, dacă acestea provoacă pacientului un disconfort semnificativ. Operațiunea de rar are loc la micii pacienți, mai frecvent la această metodă apelează la vârste mai mari, mai aproape de vârsta de 18 ani.

Curbura stop la copii este o problemă care este destul de posibil pentru a decide eliberarea standard moduri de terapie. Părinții au nevoie doar de timp să acorde o atenție la mersul copilului și în timp util pentru a apela la medic, fără a porni de boală.

03.09.2018