Tratamentul oase pe marele deget. Deformare valgus a halucelui: tratament

Valgus deformare — o problemă destul de comună, în special în rândul femeilor în vârstă. Umflaturi la baza degetului mare picior nu arata prea frumos, iar pe măsura progresiei bolii patologie cauzează și semnificativ disconfortul fizic. Deci, ce este un tratament de oase pe marele deget? Ce instrumente oferă medicina moderna?

valgus deformare a degetului piciorului tratament

Ce este valgus deformare?

Urât umflaturi pe picioare, în majoritatea cazurilor, reprezintă, de altfel, pentru hallux valgus deformare a degetului mare de la picior. Sub influența unor motive variază de redistribuire a sarcinii pe picior, care, la rândul său, duce la respingerea de falanga a degetului mare de la natural axa. Cu siguranță, astfel de modificări afectează starea tuturor oaselor piciorului — în lipsa tratamentului deformare treptat acoperă toate falanga și a articulațiilor.

Cauzele principale ale apariției de deformare a piciorului

De fapt o astfel de patologie stop se dezvoltă sub influența mai multor factori - atât externe, cât și interne. În primul rând, în lista de motive aveți nevoie pentru a indica o predispozitie genetica — daca mama o deformare valgus a degetului mare, atunci probabilitatea este mare că astfel de boli stop va apărea și la fiicele ei. Apropo, factorii de risc includ sexul feminin, așa cum la femei în vârstă un astfel de boală este diagnosticată de cele mai multe ori.

În plus, boala este adesea asociat cu faptul de a purta pantofi de disconfort la nivel volatilă cu toc și cu înguste pedum. Faptul că o astfel de încălțăminte în timpul de mers pe jos creează un dezechilibru — sarcina principală cade pe partea din față a piciorului.

Factorii de risc se referă, de asemenea, piciorul plat transversal tip, în care se observă modificarea tonusului muscular în partea din față a piciorului. Pe de altă parte, excesul de greutate, de asemenea, creează o povară suplimentară, ceea ce sporește riscul apariției unor deformări. Ocazional, oasele de la picioare apar ca urmare a leziuni mecanice, de exemplu, un accident, o fractură sau dislocare.

Stadiul de dezvoltare a bolii

Din păcate, o astfel de boala piciorului este considerat a fi o problemă destul de comună. Și aici este foarte important de observat apariția de deformare în stadii incipiente, atunci când este încă posibil să se stabilească, fără a recurge la ajutorul unui chirurg. În medicina modernă se evidențiază patru etape de dezvoltare deformare valgus a degetului:

  • Primul grad. Este însoțită de o mică derogare de la degetul mare (mai puțin de 20 de grade) și reprezintă mai mult estetică decât fizică inconvenient.
  • În a doua etapă de dezvoltare a bolii unghiul de deviație este de aproximativ 20-30 de grade.
  • A treia etapă se caracterizează prin deplasarea în 30-50 de grade, în acest caz se observă inițial de deformare alte falangele piciorului și limitarea mișcării articulare a degetului mare.
  • La a patra etapă de unghiul de deviație este mai mare de 50 de grade, în acest caz se observă o mare deformare a întregului picior, iar pacienții se plâng de dureri persistente.
valgus deformare a degetului piciorului metode de tratament

În oricare din cazuri, ar trebui să înțeleagă că astfel de boli de picioare sunt extrem de neplăcute și periculoase. Prin urmare, apariția de mici conuri de la baza degetului mare picior trebuie imediat să caute ajutor de la un medic-ortoped.

Ce este însoțită de simptome de boala?

Cu siguranta, valgus deformare este însoțită de o serie de simptome caracteristice. În etapele inițiale se poate observa formarea de mici umflaturi, "semințe" de la baza degetului mare de la picior. La început, pacienții percep acest fenomen mai degrabă ca un defect cosmetic, deoarece disconfort fizic nu.

Dar, pe măsura dezvoltării bolii degetul mare începe să se abată față de alte phalanxes. Pacienții se plâng de senzația de greutate în picioare și durere care apare în timpul mersului pe jos, în special în pantofi de disconfort. În a treia etapă durerea devine un companion constant de om. De multe ori afectate articulațiile încep inflamate — țesuturile moi umflate, iar pielea fard de obraz. A patra etapă de dezvoltare a bolii se caracterizează prin deformare aproape toate falangele degetelor de la picioare — durere este prezentă în mod constant, chiar și în stare de repaus.

Metode de diagnostic

Suspecta hallux valgus deformare a degetului mare nu este atât de dificil, mai ales în cazul în care pacientul a cerut ajutor de la etapele ulterioare de dezvoltare a bolii. Cu toate acestea, există și alte boli ale piciorului, care sunt însoțite de simptome similare — de exemplu, deformarea scheletului pot fi asociate cu artrită, gută și alte boli. Prin urmare, pacientul recomanda să treacă unele teste suplimentare, în special, radiologic — imaginea arată medicul va fi capabil de a vedea exact disponibilitatea de deformare și gradul de manifestări, care, respectiv, va oferi răspunsuri la o întrebare cu privire la modul corect de a trata o astfel de boala piciorului.

Tratamentul oase pe marele deget

Când apare cea mai mică suspiciune pe dezvoltarea de deformare trebui să apeleze la medic. Tratamentul oase pe marele deget depinde în mare măsură anume de stadiul de dezvoltare a bolii. La etapele inițiale a remedia situația prin mijloace conservatoare, dar, în orice caz, trebuie să se pregătească pentru faptul că terapia va fi de lungă durată și complex.

Dacă are loc un proces inflamator, pentru început, medicul trebuie să-l elimine, pentru a facilita starea pacientului. Cu acest scop sunt utilizate o varietate de anti-inflamatoare — cel mai mare efect în acest caz posedă speciale, geluri și unguente.

În plus, este important de a alege dreptul de pantofi. De la mare cerc și înguste pedum va trebui să renunțe în favoarea confortabile din piele pantofi cu o gamă largă de deget de la picior. În mod ideal, pantofi ar trebui să fie ortopedice și de a contribui la o corectă distribuție a sarcinii pe picior. Medicul, de asemenea, va dietă corespunzătoare, care vă va ajuta să țină sub control greutatea corporală și de a reduce probabilitatea de dezvoltare a procesului inflamator.

Extrem de utile vor fi regulate (zilnic), exercitii pentru picioare, care va ajuta aduce înapoi mobilitatea aparatului ligamentous. În plus, nu trebuie să uităm faptul că mușchii încordați, de asemenea, contribuie la deformare — cu scopul de a elimina acest factor de risc la pacienții recomanda să treacă un curs de masaj terapeutic.

valgus deformare a degetului piciorului diagnostic

În mod natural, terapie include și tot felul de fizioterapie. În special, pacienții oferă băi terapeutice, precum și electroforeză cu medicamente, terapie cu ultrasunet, tratamentul cu nămol.

Ortopedice dispozitive pentru a corecta deformare

Modernă ortopedie oferă o multitudine de instrumente care ajuta pentru a corecta diformitatea în stadii incipiente. De exemplu, pacienții recomanda dobândi speciale tălpi interioare, care asigură descărcarea afectat comun.

De asemenea, eficiente este considerat un bandaj special pentru oasele de la picior, care "atribuie" degetul în direcția dorită și de a-l ține. Astfel de dispozitiv cel mai adesea pus pe noapte, ca să meargă în ea nu este prea convenabil.

Interdigital role și tălpile interioare speciale ajuta pentru a distribui în mod corespunzător sarcina pe fata departamentul de picior și vizual alinierea ei. Pentru a sprijini eco-codului de picior speciale folosite de șapă, dar acestea nu sunt proiectate pentru purtarea.

Una dintre cele mai eficiente produse moderne de ortopedie sunt anvelope în care există o garnitură de pe groapă de degetul mare. Le folosesc pentru tratament conservator, cât și în timpul de reabilitare după o perioadă de efectuarea intervenției chirurgicale. Această anvelopă poate fi purtat în mod constant, chiar sub pantofi.

Tratamentul chirurgical al patologiei

Din păcate, umflaturi pe degetele de la picioare mari, nu întotdeauna sunt metode conservatoare de tratament. În unele cazuri, totuși trebuie să recurgă la ajutorul unui chirurg. Până în prezent, există mai mult de o mie de metodologii de desfășurare a unor astfel de operațiuni — pentru a selecta modul de remediere de deformare depinde de gradul de dezvoltare a bolii și a altor patologii.

În unele cazuri, are loc eliminarea unei părți din capul osului metatarsian sau falanga degetului mare. Dar, cel mai adesea, medicii se pot restaura structura normală a piciorului. În timpul procedurii, chirurgul reface ligamentelor în jurul articulațiilor și returnează ultima poziție normală. Dacă este necesar, oasele sunt fixate cu ajutorul unor șuruburi. Numai în cazurile cele mai severe afectate articulațiile piciorului sunt înlocuite cu implanturi.

Perioada de reabilitare după o intervenție chirurgicală

Durata de dezintoxicare de o perioadă depinde în primul rând de gradul de complexitate a efectuat operațiunea. În cele mai multe cazuri, deja la 1-2 noapte a pacientului poate fi și chiar trebuie să facă îngrijite de mișcare cu degetele. De obicei, după 10 de zile pacientul poate să meargă, dar, de asemenea, în mod natural, respectând unele de precauție. Este necesar să se evite lungi și intense a presiunii asupra articulațiilor stop.

În plus, este în valoare de a avea grijă de încălțăminte ea trebuie să fie confortabil, cu o gamă largă de deget de la picior și o bună rezistență. Apropo, mai bine să întrebați medicul dumneavoastră vă va ajuta să alegeți corespunzătoare ortopedic, o pereche de pantofi.

Măsuri preventive

Este mult mai ușor de a preveni dezvoltarea de deformare, decât să încerce să ridica un tratament eficient oase pe marele deget. Și măsuri de prevenire aici sunt destul de simple. În primul rând, trebuie să renunțe la pantofi de disconfort. Toc trebuie să fie constantă și nu prea mare (nu mai mult de cinci centimetri), iar ciorap - suficient de largă pentru a nu pune presiune pe falanga. Cel puțin, așa ar trebui să arate zilnic de pantofi pentru ocazii festive se poate face o excepție.

valgus deformare a degetului piciorului tratamentul cu corset

Amintiți-vă că articulațiile piciorului pot rezista la greutatea corpului, de aceea, ferește-te de o figură și nu permite dezvoltarea de obezitate. Extrem de important este și îngrijire picioare — regulate calde de baie, masaj si gimnastica pentru picioare vor fi într-adevăr foarte util.

Valgus deformare la copii

La copii astfel de boală cel mai frecvent apare în formă rotund-hallux valgus platfus, în care se observă o deformare a codului de picior — toc mic pacient respinse spre exterior. Astfel de boală poate duce la unele complicații. Pentru început, este de remarcat faptul că pe măsură ce creștea, copilul i-a devenit tot mai greu pentru a muta, pentru că mersul pe jos este însoțită permanent de durere. În plus, nu este exclus curbura alte articulatii si oase, inclusiv și a coloanei vertebrale.

Din fericire, în timp util depistarea și tratamentul bolii prognoza pentru copii favorabil. În cele mai multe cazuri elimina deformarea posibilă fără operațiuni. Copiii ridica specială, încălțăminte ortopedică, alcătuiesc un program de lecții de gimnastică, dar, de asemenea, recomanda regulate de masaj. Pozitiv la dezvoltarea osos și sistemul muscular va afecta mersul pe bicicleta, mersul pe jos desculț pe suprafete neregulate (de exemplu, sindrila), precum și cursuri de inot. Tratamentul chirurgical hallux valgus stop la copii se efectuează doar în cazul în care terapia conservatoare nu a dat un rezultat pozitiv.

27.08.2018