Valgus deformare: cauze, simptome, tratament

valgus deformare a degetului tratament

Valgus deformare a piciorului (hallux valgus), sau, cum se spune în popor, "de os" ("cucui") la degete mari de la picioare, destul de frecvent se întâlnește la sexul frumos.

Valgus deformare stop (hallux valgus) - o boală în care distorsionat metatars - phalangeal prima încheietură de la degetul mare și celelalte degete deformate. Boala se caracterizează prin incapacitatea de a purta obișnuită pantofi din cauza formate "umflaturi" de la baza degetului mare și este însoțită de dureri durere.

Simptomele valgus deformare

 • abaterea de la degetul mare de la picior spre exterior, o creștere treptată a "os";
 • Malleus deformare restul degetelor stop;
 • dureri articulare stop;
 • fatigabilitate rapidă a picioarelor;
 • total de selecție de pantofi.

Metode de diagnostic

 • ancheta la un ortoped;
 • radiografia stop în 3 incidențe;
 • plantography – printuri stop pentru a identifica platfus.

Boli cu simptome similare: artrita; gută; osteoartroza deformantă.

Cursul bolii

Valgus deformare stop se dezvoltă treptat. Mai întâi, pacientul se plânge de faptul că a devenit incomod de purtat pantofi de obicei de dimensiuni, este dificil de a ridica pantofi, apoi apar dureri în picioare până la sfârșitul zilei, distorsionat primul deget de la picior. De os de la picior cu cumulativ transversal picioarele plate sunt mult deformate fata de departamentul de picior. Talpa lui aplatizează și colectari în centrul orașului; în acest loc se formeaza bataturi dureroase, brusc îngreunează mersul pe jos; al doilea deget se ridică în sus și, adesea, capătă formă de ciocan– a îndoit, nu îndoiți deschis, pe ea se formează calus. În general, o deformare afectează alimentarea cu sânge și inervație față de departamentul de picior, ceea ce contribuie și la dezvoltarea artroza.

Complicații

 • în lipsa tratamentului articulațiile piciorului în mod constant sunt deformate - se produce bursita cronică;
 • restructurarea structurii metatarsian oase – boala Deychlendera.

Prognoza. În cazul de deformare și în timp util de tratament aspectul și funcția articulațiilor stop poate recupera. În cazuri avansate durerea poate persista chiar și după o intervenție chirurgicală.

Cauzele și prevenirea

Motivul valgus deformare stop – secțiune piciorul plat, genetică, tulburări endocrine, osteoporoza. La baza bolii stă înnăscută de slăbiciune a țesutului conjunctiv și osos țesuturi, ducând la dezvoltarea de platfus. Dezvoltarea de deformare contribuie în mod corespunzător selectat pantofi. În special acest lucru este valabil încălțămintei cu tocuri înalte și pantofi cu deget de la picior îngust. Astfel de pantofi duce la o distribuție inegală a sarcinii, care mai cade pe fata secția de picior, rezultând într-o deformare a acestei zone și de a dezvolta osteoartrita a articulatiei degetului mare.

Prevenirea:

 • inspecție un podiatrist pentru detectarea în timp util de platfus;
 • purtarea rațională pantofi (fără cerc, fără acute nosov, din materiale naturale, cu un toc nu mai mare de 7 cm);
 • purtarea branțuri ortopedice;
 • dacă o profesie este legată de lungă ședere în picioare, să respecte regimul de muncă și de odihnă.

Tratamentul

Tratamentul valgus deformare stop se ocupă de ortoped. Să se adreseze la medic este necesar, la primul semn de boala, asa ca o corecție deformare în stadii incipiente poate proteja de operațiuni:

 • selectarea branțuri ortopedice
 • desemnarea complexului curativă, împiedică dezvoltarea de platfus.

Atunci când rulează forme de boală necesită intervenție chirurgicală. Osteotomia - un complex de masa osoasa reconstructia, care include intervențiile pe mai multe oase ale piciorului, care vizează modificarea axa osului metatarsian și prima falanga a degetului mare.

Merge, complet bazându-se pe metatarsus, poate, începând cu a treia săptămână după operație. În cele mai multe cazuri, tratamentul se termină la a 6-a săptămână după operație, pacientul se întoarce la modul de vizualizare normal de viață. Perioada de recuperare este de 2-3 luni.

23.08.2018