Deformare valgus a halucelui

Hallus valgus (deformare valgus a halucelui) - este o stare în care se produce deteriorarea articulatiei degetului mare de la picior. Aceasta boala este, de obicei, numit bursita degetul mare de la picior. Bursita de degetul mare este asociat cu formarea osoasă outgrowth ca răspuns la un prejudiciu. În realitate, Hallus valgus nu este pur și simplu o reacție la un prejudiciu. Interesant este că această boală este aproape niciodată nu apare în culturile care nu poartă pantofi. Îngustă, pantofi, cum ar fi tocuri înalte și cizme de cowboy, poate contribui la dezvoltarea de deformare valgus a halucelui. Largă de pantofi, cu spațiu liber pentru degetele de la picioare, reduce posibilitățile de dezvoltare deformare, și ajută pentru a reduce iritarea pe zona bursita degetul mare de la picior, dacă există.

Valgus deformare

Termenul Hallus valgus, de fapt, descrie ceea ce se întâmplă cu degetul mare de la picior. Hallus - un termen medical folosit pentru a desemna un mare deget de la picior, iar valgus anatomice termen care înseamnă că deformarea are loc respingerea în parte a liniei mediane a corpului. Atât de deformare valgus a halucelui dincolo de picior. Pe masura ce acest proces apar și alte modificări. Una dintre aceste schimbări, ceea ce de os, care este situat deasupra degetului mare de la picior, primul os, începe să se mai abate în altă direcție. Acest os numit primus varus. Primus înseamnă în primul rând un os, iar varus termenul medical, ceea ce înseamnă că deformarea se manifestă prin derogare de la linia mediană a corpului.Acest lucru creează o situație în cazul în care primul os și degetul mare de la picior acum formează un unghi față de linia care trece pe marginea interioară a piciorului. Bursita degetul mare de la picior, care se dezvoltă mai întâi, este de fapt o reacție la presiunea de la pantofi. Mai întâi o reacție la trauma este teren de iritat, edematoasa tesatura, care este în mod constant freacă între pantofi și osul situat sub piele. Cu timpul o presiune constantă poate duce la îngroșarea țesutului osos, ceea ce crește umflarea, și chiar mai mult frecarea de pantofi.

Cauzele

Multe probleme care apar la nivelul picioarelor, sunt rezultatul patologic de presiune sau frecare. Cel mai simplu mod de a determina prezența consecințelor patologice de presiune este de inspecție picioarele. Piciorul este un ferm de os, acoperit cu piele. În cele mai multe cazuri, simptomatologia se dezvoltă treptat, astfel ca pielea și țesuturile moi amortizeze excesul de impactul pe picior. Orice bombat osoase sau leziuni agrava deja disponibil consecințele prejudiciului. Pielea reactioneaza la frecare și presiunea de formarea de bataturi. Țesuturile moi, situate sub piele, reacționează la un exces de sarcina. Și calus și îngroșată tesutul moale de sub porumb devin dureroase și inflamate. Reducerea durerii contribuie la reducerea presiunii. Presiunea se poate reduce la exterior prin mai liber de pantofi sau din interior prin intervenție chirurgicală și îndepărtarea în exces în țesuturi.

Factori de risc

 • Pantofi influențează frecvența de apariția de deformare valgus a degetului (acesta de mai jos la adulți care nu poartă pantofi). Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că numai pantofi provoacă această boală. Strângere pantofi poate provoca durere și lezarea nervilor piciorului nervul odata cu formarea de valgus deformare. Moda pantofi poate fi prea haine și prea îngustă pentru a "piciorul sa arate estetic". Tocuri înalte, crește sarcina pe picior, ceea ce agravează problema. Și tendințelor în modă, să adere nu numai tinerii, dar și persoanele în grupa mare. Factorii de risc pot fi împărțite în principale:
 • Pantofi
 • Probabilitatea mare de valgus deformare la persoanele de sex feminin. Motivul poate servi pantofi.
 • La balerine, care petrec mult timp pe blocuri, dansînd pe degetele de la picioare lor, și, astfel, ei se pot aștepta la o probabilitate mai mare de apariție valgus deformare
 • Vârsta. Frecvența de deformare crește cu vârsta, cu indicatori de 3 % la persoanele cu vârsta de 15-30 de ani, 9 % la persoanele în vârstă 31-60 de ani, și de 16% la cei cu vârsta de peste 60 de ani 1
 • Factorii genetici au o anumită valoare
 • Asociate bolii

Există anumite motive biomecanice de instabilitate, inclusiv neuro-musculare tulburări. Acest lucru poate fi legat de artrita de diferite tipuri. Aceste asociate bolii includ:

 • Gută.
 • Artrita reumatoidă.
 • Psoriazică artropatie.
 • Articulară ridicat de mobilitate asociate cu boli cum ar fi sindromul Marfan, sindromul Down.
 • Scleroza multipla.
 • Paralizie cerebrala.

Simptomele

Simptomele valgus deformare a piciorului, în principal cauzate de bursita degetul mare de la picior. Bursita degetul mare de la picior este destul de dureros. Atunci când este exprimată de deformare valgus a halucelui apare și problema cosmetica. În plus, alegerea de pantofi devine dificilă, în special pentru femei, care doresc să fie la modă și pentru ei de a purta pantofi la modă devine un chin. Și în cele din urmă, o creștere de deformare a începe pentru a muta de-al doilea deget de la picior și pot fi create condiții pentru frecare de-al doilea deget de pantofi.

Diagnosticul

Istoricul bolii

 • Pacientul poate deranja dureri la degetul mare a piciorului la mers sau a unor mișcări. Acest lucru ar putea indica degenerarea intra-articular cartilajului.
 • Durerea poate fi sâcâială în domeniul shank ca urmare a purta pantofi. Poate crește de deformare.
 • Trebuie să dau seama de ce exercitiile fizice sporesc durerea și ceea ce ușurează durerea ( poate fi pur și simplu scoaterea de pantofi).
 • Prezența în antecedente de traumatisme sau de artrita.
 • Destul de rar sunt ascuțite de durere sau senzație de furnicături în dorsal domeniul bursa de degetul mare, care poate să fie nevrită traumatică medie cornul dorsal de sebum nervoase.
 • Pacientul poate descrie, de asemenea, simptome cauzate de deformare, cum ar fi dureros al doilea deget de la picior, interdigital keratosis, sau formarea de ulcere.
Simptomele valgus deformare

Controlul exterior

 • Necesitatea de a urmări mersul pacientului. Acest lucru va ajuta pentru a determina gradul de durere manifestări și posibile tulburări de mers, asociate cu probleme la picioare.
 • Poziția degetului mare a piciorului față de alte degetele de la picioare. Distorsiune comun poate fi în diferite incidențe.
 • Proeminenta comun. Eritem sau umflarea indică presiunea de la pantofi și iritații.
 • Gama de mișcare a degetului mare de la picior în comun. Și trebuie să acorde o atenție dacă sunt prezente durerea, crepitații. Durere fără crocant sunetului presupune existența synovitis.
 • Disponibilitatea pentru orice keratoza, care presupune frecarea patologică de mers neregulat.
 • Asistate de deformare pot include doua degete de la picior și flexibil sau solid piciorul plat. Aceste deformări pot provoca mai rapidă progresie deformare valgus a halucelui, deoarece scade suport lateral a piciorului.

Modificări în mișcările în articulația degetului mare:

 • O creștere a derivației în direcția degetului mare de la picior în transversală și frontală planuri.
 • Creșterea medie restante de poziție a degetelor piciorului.
 • Schimbarea în îndoit înapoi în comun.

În plus, trebuie să acorde o atenție la starea pielii și a pulsului periferic. Bună circulatia sangelui mai ales are importanță dacă se preconizează tratamentul chirurgical și trebuie normală vindecarea postoperatorie rana.

De cercetare

Radiografia va vedea gradul de deformare și poate indica subluxația comun. Dacă este necesar a exclude alte boli, poate fi aplicată CT. ULTRASUNETE este necesar pentru studiul vaselor de sânge în cazurile de suspiciune de încălcare a circulației sângelui. Studiile de laborator sunt atribuite atunci când este necesar de a exclude asociate bolii și la pregătirea operativă tratament.

Tratamentul

Tratamentul Conservator

Tratamentul deformare valgus a halucelui, aproape întotdeauna, începe cu selectarea de pantofi confortabil, nu provoacă frecare sau sarcina. În stadiile incipiente Hallus valgus purtarea de pantofi cu o partea din față poate opri progresia de deformare. Așa cum ar fi durerea, care este rezultatul bursita degetul mare de la picior, se întâmplă din cauza presiunii de la pantofi, tratamentul se concentrează pe modul de a elimina presiunea care de pantofi are un efect de urzeală. Mai largă de pantofi reduce presiunea pe bursita degetul mare de la picior. Garnituri de etanșare pentru bursa de la degetul mare de la picior pot reduce presiunea si frecarea de pantofi. Există, de asemenea, numeroase dispozitive, cum ar fi de distanțiere ortopedice, care permit de a consolida degetul și de a schimba distribuția sarcinii pe picior.

Tratamentul medicamentos și fizioterapie

Non-steroidiene medicamente anti-inflamatorii și de fizioterapie pot fi atribuite, pentru a reduce procesul inflamator și a calma durerea. În plus, sunt posibile injectii cu corticosteroizi. De lungă durată fizioterapie nu și-a dovedit eficiența terapeutică.

Ortopedice

Poate că utilizarea de o varietate de articole ortopedice ( suport arc, corectori degetelor piciorului, interdigital role ).Aplicarea de dispozitive ortopedice ajută în stadii incipiente de a opri în continuare ridicate. Atunci când este exprimată de deformare aplicarea ortopedice poate doar câteva reduce senzațiile de durere. Individuale de branț ajuta pentru a corecta eșecul statului de picior.

Dacă deformarea se datorează metabolic încălcarea sau sistem de boală, este necesar să se efectueze tratamentul vizează corectarea bolii de bază, cu implicarea reumatolog sau endocrinolog.

Tratamentul chirurgical

Dacă toate conservatoare măsuri nu sunt eficiente, atunci se adoptă o decizie privind operațional tratamentul. În prezent, există mai mult de 100 de tehnici operaționale de tratament Hallus valgus.Sarcinile principale în tratamentul chirurgical următoarele:

 • elimina bursita degetul mare de la picior
 • remodela oasele, din care este compus degetul mare de la picior
 • echilibra muschii din jurul articulatiei, astfel încât nu s-a recidivei deformare
Tratamentul

Eliminarea "outgrowth"

În unele cazuri moderate de formare a bursita degetul mare de la picior, atunci când o operațiune poate fi șters numai de acumularea de pe sac comun. Această operațiune se realizează printr-o mica incizie pe partea de picior în domeniul bursita degetul mare de la picior. Odată ce pielea este tăiată se elimină acumularea cu ajutorul unui chirurgical dălți. Osul este aliniat și incizia pielii suturate mici cusături.

Mult mai probabil, că reconstrucția mare deget de la picior, de asemenea, va fi necesară. Principala decizie care trebuie luată este aceea trebuie să li se taie osul și, de asemenea, l reconstrui. Pentru a rezolva această problemă are o valoare de unghi între prima și a doua osul.Normal unghi de aproximativ nouă sau zece grade. Dacă unghiul va fi de 13 grade sau mai mult, atunci cel mai probabil trebuie să fie tăiate și de a remodela osul. Atunci când un chirurg scindează și produce repoziționați oasele, este o operație chirurgicală, orientată spre rezolvarea de deformare sau îmbunătățirea funcției sistemului musculo-scheletic prin artificială a fracturii de os. Există două metode principale utilizate pentru a efectua osteotomia și reconstrucția primului os.

Distal Osteotomia

În unele cazuri, capătul distal al osului este tăiată și se mută în laterale. Acest lucru vă permite de a reduce în mod eficient unghi între primul și al doilea oase. Acest tip de intervenție chirurgicală, de obicei, necesită una sau două mici incizii în picior. Ca doar chirurgul atinge satisfăcătoare prevederile oase, osteotomia însoțită de fixare pe oase cu ajutorul unui metal de ace. După operație și de vindecare ace sunt eliminate( de obicei, acestea sunt eliminate după 3-6 săptămâni după operație).

Proximal osteotomia

În alte situații, primul os se taie în capătul proximal de oase. Acest tip de intervenție chirurgicală, de obicei, este nevoie de două sau trei mici incizii în picior. Odată ce pielea este tăiată, chirurgul efectuează osteotomia. Osul este supus la o reconstrucție și fixează timpul de metal cu ace. Această operațiune este, de asemenea, reduce unghiul dintre oase. În plus, se face eliberarea tendoanele mușchi aductor mare deget de la picior. Prin urmare, după operație, se îmbracă special bandaj.

Reabilitare după operație

Este nevoie în medie de 8 săptămâni, în scopul de a întâmplat vindecarea țesuturilor moi și oaselor. Piciorul pe această perioadă este mai bine pentru a pune în pantofi cu tălpi de lemn sau un bandaj pentru a exclude trauma gestionate de țesuturi și de a oferi posibilitatea normal de regenerare. Imediat după operație pot avea nevoie de cârje.

La pacienții cu stenoză bursita după o anumită perioadă de timp după operație poate fi atribuit fizioterapie (până la 6-7 proceduri). În plus, este necesar să se poarte pantofi cu domeniu de front ascuțite. Este posibil, de asemenea, utilizarea de corectori. Toate acest lucru poate permite mai repede pentru a reveni la normal de mers pe jos.

12.08.2018