Intervenția operativă în valgus deformare a piciorului

Este patologică schimbare în exterior cusur oferă senzații de disconfort pentru om. Astfel, are loc o încălcare a funcțiilor circulatorii în acest domeniu, precum și de a dezvolta artrita. În timpul de mers pe jos cu o astfel de derogare crește riscul de a obține rănit glezna.

rengen</1_img>

De a identifica mai multe de bază de motive pentru care se întâmplă deformare valgus a halucelui:

 • dereglarea funcțiilor organelor sistemului endocrin;
 • longitudinală și transversală piciorul plat;
 • slăbiciune a articulațiilor;
 • legate de vârstă modificări fiziologice la pacienții vârstnici;
 • o particularitate.

Potrivit rezultatelor studiului, s-a constatat că boala de cele mai multe ori expuse dansatori de balet, precum și femeile, care de zi cu zi poartă pantofi cu toc înalt. La persoanele cu spânzurat elasticitate țesuturile articulare cu timpul se poate dezvolta o astfel de boală, mai întâi are loc formarea de platfus, iar apoi și valgus deformare a piciorului.

Particularitățile de dezvoltare a bolii

De obicei, evoluția bolii este lentă, se complică diagnosticarea în stadiu incipient. Un tratament în această perioadă, mult mai ușor, pentru corectarea piciorului se aplică speciale ortopedice dispozitive.

Unii pacienți cred că valgus deformare 1 lea deget de la picior – acest lucru este de obicei calus. Pentru a trata încep să folosească diferite metode de medicina traditionala, în timp ce boala continuă să progreseze. Este de remarcat faptul că la începutul bizon are o structura moale, dar numai cu procesul de dezvoltare devine dur.

În cadrul stadiul bolii se observă o pronunțată curbură deja nu numai de degetul mare, dar, de asemenea, toate aproape de picioare. O astfel de patologie provoacă formarea de bataturi, se formează cresterea interna os unghiei.

Stadiul de deformare valgus a halucelui:
 • la prima etapă de curbura a degetului mare nu depășește 25 de grade;
 • în a doua etapă se observă o curbură a primului deget mai mult de 25 de grade;
 • ultima etapă presupune o curbura mai mult de 35 de grade.
Anume după gradul curburii osului determină necesitatea intervenției. Uneori, pentru a restabili nevoie doar de terapie de droguri, împreună cu o varietate de dispozitive.

valgus a piciorului la copii

piciorului la copii</2_img>

valgus picioare plate la copii mici poate fi deja de la naștere sau apare în continuare în procesul de creștere. Primul caz de acest neajuns, se constată deja o dată, ca un copil apare pe lume. Astfel de abateri apar ca urmare a intrauterine patologii, precum și după ce s-a transferat de boli organismului matern în timpul sarcinii.

Comercializat o astfel de abatere de la slabe desprinderi, precum și dereglări ale aparatului locomotor. Observa astfel de defecte pot fi doar la primul an de viață a copilului, atunci când el trebuie să facă primii pași. Hipotonie musculară, în care are loc formarea de patologie, apare la copii născuți prematur. Astfel de cazuri au fost observate la acei copii, care din fragedă vârstă infantilă suferit multe răceli.

De multe ori, această abatere este o consecință a rahitismului. În plus, problema de deformare valgus a halucelui de multe ori apare la copii cu excesul de greutate corporală. Astfel, se produce supra-sarcina pe articulații și degetele de la picioare curbate.

Atunci când copilul încearcă să facă primii pași, nu poate veni întregul picior pe podea, ci doar privește-l de mijloc parte, atunci ar trebui să efectueze un studiu. Această caracteristică este principalul semn de valgus a piciorului.

Tratamentul

Înainte de a începe tratamentul terapeutic pacientul este prescris purta încălțăminte specială, în care boala nu va progresa. Senzațiile de durere de aceasta boala cel mai frecvent apar din cauza incorect alese de pantofi. Oprire stors, și procesul inflamator din nou începe să se dezvolte. Cu toate acestea, în acest mod, poate doar elimina simptomele neplacute, dar, de asemenea pentru a scăpa de la curbura imposibil.

Printr-o injecție cu un conținut de corticosteroizi blochează procesul inflamator. Este, de asemenea, ajută la ameliorarea durerilor, dar acumularea rămâne pe loc. Tratamentul valgus deformare a piciorului începe cu introducerea de injectare. O astfel de terapie se administrează înaintea de a efectua o intervenție chirurgicală pentru a elimina bursita.

Elimina boala prin diferite tehnici avansate de medicina, cu toate acestea, o intervenție chirurgicală la această zi este considerat a fi cel mai eficient mod de tratament. Prin astfel de măsuri se pot rezolva următoarele probleme:

 • reconstrui modificată os și corect să-l trimită față de ceilalți;
 • pentru a elimina bursita primul deget;
 • plasa corect muschii din jurul, pentru ca în viitor să nu se repete patologie.

La gradul maxim de curbura apare necesitatea în deplină eliminarea outgrowth. Se efectuează operațiunea, după cum urmează:

 • deschis pielea din zona umflaturi;
 • apoi, cu ajutorul unui instrument de build-up este eliminat;
 • piele cusute frecvente cusaturi.

Cu toate acestea, o astfel de operațiune în valgus deformare are loc doar în cazurile cele mai extreme, atunci când un alt mod de a rezolva această problemă este imposibil. În celelalte situații os a reveni la poziția corectă.

Diferite tipuri de operațiuni

Înainte de a selecta metodologia de desfășurare a operațiunii de valgus deformare a piciorului, ar trebui să exploreze posibilele contraindicații, precum și cu acuratețe a determina severitatea patologiei. Atunci când există un primar stadiul bolii, se aplică cea mai ușoară metodă de intervenție chirurgicală, pentru a nu deteriora țesutul moale.

Scopul principal al unei astfel de operațiuni cred rezolvarea extern, defect care nu este acceptabil din punct de vedere estetic, dar, de asemenea, la ameliorarea senzațiilor de durere, atunci când mersul pe jos. Cu toate acestea, în ultima etapă o astfel de operațiune nu se efectuează. Principalul pericol este că de multe ori după efectuarea procedurii la pacienții după un timp, din nou, se formează patologie.

La acest tip de intervenție nu se face complet de incizie. Cu toate acestea, toate acțiunile sunt controlate de un chirurg de la mijloacele de diagnostic cu raze x. Pe ambele părți produc 2 puncție. Instrumente speciale deschis capsula comun. Astfel, se restabilește poziția corectă a degetului mare de la picior. La minim invazive de chirurgie nu stabilesc dispozitive speciale pentru fixarea în comun.

Eliminarea oasele în valgus deformare a piciorului, metodologia de operațiuni:
 • în comun ar trebui să fie fixa, exclude complet posibilitatea de mișcare;
 • elimina defectul prin amestecarea osului metatarsian;
 • după ce toate fragmente osoase se fixează cu ajutorul compresie a dispozitivelor;
 • deschis suprafața capsule suturate, cusătură suprapusă;
 • ar trebui să fie de a impune un bandaj steril.

La acest soi de intervenție chirurgicală, de asemenea, apare necesitatea de a controla operatiuni prin efectuarea scanării. Asta pentru că zona admisibilă deplasare a oaselor este limitată. Operația se efectuează sub locală, cât și sub anestezie generală. Aceasta depinde de caracteristicile individuale ale organismului pacientului.

Contraindicații și complicații

Când se constată valgus deformare a piciorului, tratamentul nu este întotdeauna permis de mijloace de intervenție:
 1. Grele de patologie vasculară.
 2. Când se întâmplă periferice afecțiuni ale picioarelor. Această boală se întâlnește la persoanele cu un conținut ridicat de glucoză în sânge.
 3. Încălcarea procesului de formare a sângelui.
 4. Boli infecțioase cu caracter purulent.

Artrita nu este exclusă posibilitatea de a efectua o intervenție chirurgicală. Cu toate acestea, acest lucru creează necesitatea în special la controlul de pacient, când se va efectua de recuperare de după operație.

Complicațiile care pot apărea după o intervenție chirurgicală:
 • formarea cheagurilor de sânge;
 • leziune a țesuturilor infecție;
 • pierderea funcției motorii operat degete;
 • deteriorarea terminatii nervoase;
 • edem cu caracter alergic;
 • pierderea sensibilității;
 • senzațiile de durere plăcuțele de degetele.

Toate aceste abateri apar doar în situații excepționale. În principal pacienții, indiferent de limită de vârstă tolera această operație fără nici o consecință. În cazul în care deformarea a fost observată timp de mai mulți ani, și nu s-a efectuat tratament, chiar și după efectuarea intervenției pot rămâne senzațiile de durere.Când este diagnosticată valgus deformare a piciorului, chirurgia este cea mai eficientă metodă de tratament.

<3_img.</3_img>

Recuperare dupa operatie

După o operație de înlăturare a valgus deformare a primului deget de la picior, ar trebui să fie atent să respecte toate recomandările de specialitate. Depinde de cât de repede va fi vindecarea. În plus, pacientul ar trebui să viziteze în mod regulat un medic în perioada de reabilitare. Asta pentru că, uneori, este necesară aplicarea de măsuri terapeutice suplimentare pentru rezolvarea problemei.

După ce pacientul va trimite acasă, i-a pus bandaj special, care înregistrează un deget. În unele cazuri, chiar se administrează de a purta încălțăminte specială, dar cel mai adesea se recomanda de a achiziționa branț ortopedice în valgus deformare. Se scot cusături, de obicei, la a 14-a zi după operație. În tot acest timp piciorul ar trebui să fie protejate împotriva pătrunderii apei. În timpul tratamentului cu sufletul, trebuie să poarte o pungă de plastic pe picior.

În plus, trebuie să monitorizeze cu atenție starea de pansamente, evitați-l de părtinire. Când ignorarea acestor reguli simple de multe ori se întâmplă recidivă, din cauza a ceea ce a creat necesitatea de a re-intervenție.

În primele zile, când trece de reabilitare după o intervenție chirurgicală, trebuie să se deplaseze numai cu ajutorul unor bastoane, Walker. Toate pentru că et operated piciorul încă nu este gata pentru sarcini grele. Treptat, ar trebui să crească presiunea pe ea. Deja după 2 săptămâni, se permite de a muta fără niciun fel de dispozitive, dar numai pe distanțe scurte.

Pentru ca piciorul nu a fost de raportare trebuie să fie periodic să-l păstrați în ridicând stare. Uneori, chiar se recomanda aplicarea de gheata, dar acest lucru este permis numai cu acordul medicului.

Prevenirea

Pentru a nu a evoluat valgus deformare a primului deget de la picior, ar trebui să efectueze astfel de recomandări preventive:
 • periodic la un medic ortoped;
 • pentru o bază de zi cu șosete de a alege doar o încălțăminte cu tocuri joase, fără a subliniat nasului;
 • poarte permanent un branț cu deformare valgus a degetului;
 • când munca presupune mișcare, atunci este necesar de a asigura odihna în timpul pauzelor.

În afară de astfel de recomandări, nu a fost format valgus piciorul plat la adulți, necesitatea de a restructura complet stilul de viata,de a efectua exercitii de gimnastica. Cel mai eficient rostogoli vreo rotunde obiecte tălpile picioarelor, dar, de asemenea, ridica-le cu ajutorul degetelor. Atunci când există o valgus oprire la adulți, trebuie să masaj. Pentru a face acest lucru ai nevoie pentru a începe să maseze zona gambei, treptat merge în jos la tălpi de la picioare.

Preponderent, după efectuarea operațiunii, pacientul trebuie să nu mai putin de 4 zile, rămâne în spital, sub supravegherea specialiștilor. Prin urmare, nu ar trebui să fie imediat să pleci acasă, asistență medicală poate fi necesară în orice moment.

12.08.2018