Cauzele de deformare valgus a halucelui

Diform primul deget deplasează, deplasează alte degete, provoaca deformarea în formă de ciocan. Boxe conuri împiedică să poarte elegantă de pantofi, provoacă durere și senzație de arsură, "ușoară" mersul fac stângace, provoacă oboseala prematură și un puternic disconfort. Valgus deformare a oaselor se pretează la metodele conservatoare de tratament numai în stadii incipiente, care permit de a preveni dezvoltarea în continuare a patologiei. Intervențiile chirurgicale reveni picior la normal sau aproape de aceasta stare, în 95 – 99 % din cazuri, îmbunătățesc calitatea vieții pacientului.

Cauze posibile valgus deformare a primului deget de la picior

I-o slăbiciune a ligamentelor și tendoanelor este considerat a fi principalul motiv valgus deformare a primului deget de la picior – urât picior de manifestare transversale platfus.

La numărul de factori care defavorizează problema de slăbiciune ligamentara aparatului, rapid de uzura articulațiilor, de obicei, sunt următoarele:

 • Excesul de greutate (motivul este mai mare sarcina pe picior);
 • Hormonală restructurarea și naturală de creștere în greutate în timpul sarcinii;
 • Osteoartrita a articulațiilor;
 • Professional caracteristici – constanta monoton mecanică sarcina pe articulații (profesionale sportivi, dansatori, frizeri etc.);
 • Incomod, nu este confortabil, strânsă cu nasul îngust pantofi cu toc înalt (și opțional acțiunea simultană a tuturor acestor factori);
 • Diabetul zaharat (tulburări ale metabolismului glucidic și a aportului de sânge);
 • Leziuni ale picioarelor.
piciorul

Important: pantofii nu provoacă problema, ea se manifestă ca un indicator. Pantofi cu ecran toc 4 cm – picior uniform încărcate; mai mare heel – cu atât mai mare sarcina pe fata secția piciorului și a articulațiilor adiacente; pantofi fără toc, de exemplu, balerini provoacă o congestionare a piciorului.

De urgenta: anti-inflamatorii și medicamente analgezice și gheață

Pentru a elimina durerea, umflarea și inflamații, în special dacă articulația este fierbinte la atingere, este necesar să se reducă activitatea și aplicati gheata la afectate de votare la 10-15 minute de trei-patru ori pe zi. Este util de a efectua mișcări circulare, de masaj cu gheață dureroasă sămânța.

Important: atunci cand inflamatia este eliberată o cantitate de radicali liberi agresivi. Acestea se distrug în comun, dacă aceasta nu împiedică vitamine cu proprietăți antioxidante, de exemplu vitamina C. Pentru a preveni trecerea bolii în formă severă sunt necesare o alimentație echilibrată și o recepție vitamino-minerale medicamente, cu toate acestea, cele mai recente, dar, de asemenea, medicamente trebuie să fie luate cu grijă, de preferință, la sfatul medicului.

Ortopedice soluții

Orice tip de platfus mai ales în stadii de funcționare nu poate fi vindecat conservatoare prin, a avut loc o schimbare ireversibilă. Surprinde problema în timp util în caz de Valgus a degetului mare picior este foarte important. Utilizarea complexului de mijloace ortopedice în primele semne de boală, în combinație cu medicamente, exercitii fizice moderate, este capabil de a preveni dezvoltarea acestei modificări patologice. Cheie ortopedice soluții este:

ajutor
 • Individuale de branț ortopedice;
 • Ortopedice dispozitive – anvelope, anvelope, tălpi interioare, interdigital de partiționare, cleme de fixare speciale de silicon de inserare;
 • Rațional toc de 3 -4 cm pentru uzura de zi cu zi; pentru bărbați: 1 -2 cm;
 • Nu îngust, o gura de scurgere de pantofi;
 • Aleasă corect și încălțăminte ortopedică.

Masajul și gimnastica medicală

Masajul și gimnastica medicală – eficiente modalități de a reduce manifestările de deformare valgus a degetului și de a consolida muschii și a codului de picior. Rezultatul obținut depinde de regularitatea cererii, – masaj ar trebui să ia cursuri, să facă exerciții de zi cu zi.

Masaj ar trebui să fie trimis la recuperare scheletic, persoanele implicate în mișcare și relaxare a piciorului. Presupune munca cu lombare departament, domenii de fese, partea din spate a coapsei, genunchi articulații și picioare. Utile active frecare și frământare, atingerea articulațiilor, repetată derivație, mișcare circulară și agitare degete de la picioare.

Exemplu de set de exerciții, fiecare dintre care se realizează de 8 – 9 ori, poate fi:

 • Poziția de pornire – culcat pe spate, efectua un exercițiu "bicicleta", să acorde o atenție la poziția piciorului: mișcarea de sine – un ciorap de picior trageți înainte, mișcare inversă – înapoi;
 • Poziția de pornire – așezat pe podea, cu picioarele extinse, zona de sprijin cu mâinile de podea spate sine, executa flexie și extensie a picioarelor ;
 • Poziția de pornire – același activ rasa degetele de la picioare;
 • Poziția de pornire – același, alternativ, apăsați în mod activ, împreună, degetele de la picioare și rasa lor;
 • Poziția de pornire – așezat pe un scaun, facem un exercițiu de "omida", mută piciorului înainte și înapoi, se deplasează numai degetele de la picioare;
 • Poziția de pornire – așezat pe un scaun, desena litere sau cifre cu un creion, blocat între 1 m și 2 m degetele;
 • Poziția de pornire – în picioare, cu mâinile în sus, alternativ, mergem pe șosete, tocuri și externe (dar nu la interne) ale piciorului.

Să acorde o atenție: sunt propuse exerciții de stretching, fără labagii și tremor.

Eficiente mersul pe jos desculț pe iarba, nisip, pietricele, firimiturile, ondulat suprafețe, revărsare împânzit cilindri de cauciuc, mingi, precum și de înot.

Măsuri de reducere a nivelului de acid uric în sânge

Foarte similare cu simptomele întâlnite și la alte boli, una dintre ele – gută. Trepidant de noapte, durere, roșeață, inflamație la picior, umflarea în locurile de imperechere comun, de mare sensibilitate în zona afectată. Acidul uric, care este prezentă la toți în sânge, în anumite circumstanțe, poate să se transforme în cele mai mici cristale, care cauzează inflamarea articulațiilor. Menționează două opțiuni gutoasa patologii:

 • Excesul de formarea de acid uric;
 • Eliminarea insuficientă a acestui produs de metabolism.

Este important de a clarifica natura bolii, deoarece tehnici și abordări de tratament sunt fundamental diferite.

Trebuie să evite administrarea de medicamente, de exemplu aspirina, lent excreția de acid uric sau care abordează nivelul acestei substanțe, de exemplu diuretice.

Trebuie să se evite sau să limiteze alimente bogate in purine, și anume de ridicat de proteine produse de origine animală: creierul, inima, hering, rinichi, ficat, scoici, sardine, carne, ciorbe. Periculoase sunt, de asemenea, sparanghel, spanac, drojdie de bere.

Corect ar fi accelerarea ieșire nedorite componente prin ingestia de cantități suficiente de apă pe zi – nu mai puțin de 1.2 – 1.5 litri.

Sfaturi pentru eliminarea recidivelor

Boala la mare deget de la picior – o boală cronică, și, prin urmare, în mod constant sau periodic, poate să se facă simțită. Pentru evitarea recidivelor este important în mod regulat să aibă grijă de picior, în caz de deteriorare a stării de sănătate, nu trageți de timp – timp pentru a obține sfaturi de ajutor conservatoare terapeutice tratament sau recomandări de intervenție operativă.

picioarele

Valgus deformare a piciorului necesită tratament obligatoriu. Gradul de severitatea problemei poate fi diferită: mai mare lățime a piciorului, cu atât mai pronunțat problema. Nu ar trebui să fie înainte de timp speriat chirurgicale soluții posibile și minim invazivă conservarea metode care permit într-o perioadă relativ scurtă de timp pentru a recupera după o intervenție chirurgicală. Există mai mult de 400 de tipuri de operațiuni pe fata secția de picior, procentul de complicații – scăzut, mai puțin de 1%. Important: nu boli degenerative modificarea metatarsofalangiene comun poate duce la îndoire a degetelor în formă de ciocan, calusuri, dureri la mers, la încreșterea unghiilor, mai consecințe grave pentru sistemul musculo-scheletic.

09.08.2018