Tratamentul de inflamație la picior la picior, fără operațiuni la Moscova

De os de la picior, sau cum este numit, Hallux Valgus este o boală caracterizată prin deformare a degetului mare de la picior cu abateri în direcția degetului mic și formarea de umflaturi la baza sa.

de os de la picior</1_img>

Simptomele bolii variază în funcție de gradul de deformare. La unii pacienți se remarcă un mic disconfort atunci când mersul pe jos, de la alte puternică durere, limitarea viața de zi cu zi.

Deformarea se manifestă imediat, ci progresează treptat. Cu o amplificare a curburii este agravată și de a simptomatologiei. În final, se formează "scapam" de la baza 1-lea deget, din cauza căreia pacientul, pentru a alege pantofi confortabili și normal să meargă, trebuie să viziteze, nu un magazin de încălțăminte.

În cazurile severe pot dezvolta umflarea și inflamație, uneori, o durere atât de puternică, ceea ce duce la șchiopătură, nu permite să meargă pe distanțe mari.

Boala este cel mai adesea afecteaza femeile de peste 35 de ani, dar se întâlnește și la reprezentanții sexului puternic, dar, de asemenea, la copii. În afară de factorii externi, la dezvoltarea de deformare conduce predispoziție ereditară. În stadiile inițiale de boală poate fi tratat cu succes. În lansate forme se arată intervenția operativă.

Un pic despre anatomia piciorului

metatarsophalangeal încheietură 1-a halucelui se formează atunci când coniunctas cap 1-lea metatarsian os și temeiurile proximale(cea mai apropiată de corp) falanga degetului mare.

În funcție de structura de oprire este foarte similar cu o perie, dar aici la osoase elemente prezente mai mică mobilitate, pe care natura schimbate la rezistența și elasticitatea. În domeniul talpa concentra cele mai moderne dotări musculare, ajută îndoiți picioarele "în arc". Datorită acestor calități, este capabil de a opri bounce și să reziste la sarcini axiale mari, nu numai în timpul de mers pe jos, dar, de asemenea, în timp ce sari și curse de cai.

Conexiune picior mare lucru de-a lungul întregii vieți, până când unul din elementele mecanismului de nu iese din funcțiune. Ca doar slăbi ligamentele – dezvolta picioare plate. Acest lucru înseamnă că piciorul nu mai este capabil de a bounce și stinge vibrații verticale. Pe fondul acestor modificări se dezvoltă durere, apare claudicație, pe fondul slăbiciunii conexiuni încep să se deforma articulații baza degetelor. Una dintre cele mai mari dintre ele – primul deget.

Cu timpul, din cauza deformare pe suprafața interioară se formează depozite de minerale și creșteri, în aparență seamănă cu cucui. Dacă pacientul poartă pantofi incomode, care deservesc suprafața de oase începe să freca, a provoca durere.

Afectează tonusul picior și o ținută corectă – dacă coloanei vertebrale este buna, este de încărcare în timpul mersului uniform pe ambele picioare. Dacă aveți o curbura pe o finalitatea a reprezentat o presiune mai mare decât cealaltă. Tesatura de picior, obtin mai mare de încărcare, încep să se întindă, deforma – se formează piciorul plat, iar în continuare și deformare valgus a degetului mare.

 

Factorii de risc care contribuie la apariția de "oase de la picior"

Hallux Valgus se dezvoltă în caz de insuficiență a țesutului conjunctiv în comun baza degetului mare de la picior, atunci când, din cauza slăbiciunii ligamentara aparatului se dezvoltă deformare. Motivul slab tonusului ligamentelor cel mai adesea, este o încălcare a fundal hormonal – tocmai de aceea, boala este cel mai adesea afecteaza femeile de peste 35 de ani și agravează cu vârsta. La bărbați patologie se dezvoltă mai puțin frecvent, deoarece ligamentele de la reprezentanții sexului puternic sunt mai puțin elastice și mai rezistente. Agravează boala de picioare plate, care contribuie la deplasarea de la degetul mare spre exterior și formarea unghiului de la baza acestuia. Mai mult unghiul, cu atât mai puternică deformare și de manifestările clinice.

Principalele motive pentru dezvoltarea de Hallux Valgus:
 • Împovărat ereditatea este una din cauzele majore de dezvoltare a oaselor la picior. Conform statisticilor, dacă unul din părinți a fost identificat de deformare a degetului mare de la picior, probabilitatea de dezvoltare la copii crește foarte mult. Prin ereditate nu se transmite boala în sine, ci o predispoziție genetică caracteristici, care contribuie la rezistența ligamentara aparatului de articulare mici.
 • Leziuni ale picioarelor. La îndoire pot duce la deteriorarea ligamentelor. Când subluxation ligamentele sunt întinse, scade puterea lor, articulația degetului mare de la picior distorsionat și se abate de la poziție naturală. În timpul leziuni de multe ori se formează piciorul plat.
 • Boli ale sistemului musculo-scheletic (rahitism, poliomielita) distrug tesutului conjunctiv comun, reduc rezistența ligamentelor, provoacă piciorul plat și dezvoltarea de Hallux Valgus.
 • Curbura a coloanei vertebrale. În timpul de mers pe jos una dintre extremități este supraîncărcată, ceea ce duce la dezvoltarea de platfus, implică abaterea de la degetul mare de la picior.
 • Obezitatea și lipsa de activitate fizică. Când muschii ligamentele nu primesc volumului de muncă necesar, este perturbată circulația sângelui și reînnoirea țesuturilor. Pe fondul acestor modificări are loc slăbirea ligamentara aparatului piciorului și plantari musculare. Excesul de greutate întinde ligamentele și contribuie la curbura comun a degetului mare.
 • Suprasolicitarea piciorului. Activitatea fizică excesivă contribuie la "purta" de țesut conjunctiv, ceea ce duce la întindere a ligamentelor și dezvoltarea de deformare.
 • Artrite și artroze distrug țesutul comun. Cartilaj suprafață devin mai subțiri și zimțate, funcția articulațiilor sunt încălcate. În cazul unei persoane fizice sarcini procesele degenerative se dezvolta tulpina.
 • Osteoporoza. Distrugerea țesutului osos în domeniul comun de 1 deget duce la deformare și formarea de noduli. Cu timpul de os frecat de greu de pantofi, se inflameaza, se dezvoltă edemul țesuturilor moi. Dacă procesele patologice nu vor atenua cu timpul, în răniți domeniul se dezvoltă edem.
 • Tulburări endocrine. Pentru tulburări de funcționare a unor glande se remarcă modificarea nivelurilor hormonale ale organismului. Cu timpul, scade elasticitatea ligamentelor, inclusiv în zona de baza a degetului mare.
 • Anomalii congenitale de dezvoltare se întâlnesc mai rar decât celelalte enumerate de motive, dar mult mai greu de tratat. Când subdezvoltarea una dintre suprafețelor articulare, articulația se deformează ușor. O astfel de încălcare duce la defecte funcționării conexiunilor de picior, care contribuie la dezvoltarea de platfus și curbura de la degetul mare.

Unii oameni de știință sugerează că incomod pantofi este cauza principală de dezvoltare a bolii. Conform acestei teorii, patologie se dezvoltă cel mai frecvent la femei din cauza poartă pantofi cu tocuri înalte, care au destinat partea din față, în cazul în care degetele sunt imobilizate pe părțile laterale. Pe fondul slăbit ligamentelor degetul mare de repede se deformează și se abate spre exterior.

Conform acestei teorii, există trei factori de risc, asociate cu faptul de a purta pantofi de disconfort:
 • Foarte toc inalt. Conform datelor statistice, deosebit de periculoasă este toc de lungime mai mare de 7,6 a se vedea În această poziție a piciorului brusc crește sarcina pe fata departamente, din cauza a ceea ce a articulațiilor baza degetelor obligați să se amestece spre exterior și rapid sunt deformate.
 • Pantofi înguste cu nasul. La o astfel de formă degetele zdrobit pe părțile laterale, ceea ce duce la o creștere puternică a le deteriora în timpul sarcinii. În cazul utilizării prelungite poartă astfel de pantofi, pe fondul slăbiciunii ligamentele se dezvoltă Hallux Valgus.
 • În cazul în care pantofii restricționează piciorul în față departamente Această poziție a degetelor nu mai puțin periculos, deoarece nu reușesc să pentru a indrepta. Degetul mare, se odihnește într-un obstacol, începe să se abată spre exterior. Pe fondul slăbit ligamentelor și de lungă durată de a purta astfel de pantofi se dezvoltă rezistent la deformare și formarea de oase de la picior.
În cele mai multe cazuri, Hallux Valgus se dezvoltă ca urmare a expunerii mai multe motive, dar în baza întotdeauna este o încălcare a integrității structurii țesutului conjunctiv. Potrivit observațiilor de oameni de știință, de os de la picior, cel mai adesea se dezvoltă în următoarele boli:
 • Bursita – inflamație articulară pungi de 1 deget.
 • Artrita reumatoidă. Pentru această boală este caracteristic afecțiuni articulare mici, inclusiv și a degetului mare.
 • Osteoporoza – distrugerea țesutului osos în zona de cartilaj cu follow-up deformare.
 • Guta – depunerea de săruri în articulații din cauza de încălcare a schimbului de acid uric. Când această boală comună de motive 1-a a degetului afectat unul dintre primele.

Important! În orice patologie în timp util a început tratamentul – o garanție de recuperare rapidă. În Clinica Sasha va fi capabil să treacă un complet de studiu și de a primi tratamentul necesar, care vă va ajuta să facă față cu "os pe picior".

Mecanismul de dezvoltare a bolii

Sub acțiunea factorilor cauzali se produce slăbirea ligamentara aparatului, ceea ce duce la o perturbare a funcției piciorului – se produce instabilitate, manifestată slab opritor osoase elemente în comun. Pe fondul slăbiciunii ligamentele se formează o secțiune piciorul plat – plantari suprafața piciorului devine mai plat, de formă și nu mai bounce în timpul de mers și de alergare. În rezultat, crește sarcina pe fata departamente – pe zona în care se află articulațiile baza degetelor. Din cauza slăbiciunii ligamentara aparatului și instabilitate articulară degetele încep să se abată de la poziția natural. Dacă o persoană poartă strânsă, pantofi incomode, zidurile sale împing cu degetul mare spre exterior. Patologie se dezvoltă nu o dată. Curbura se formează în ani, dacă de factori precipitanti nu eliminate. Pentru a opri boala poate o schimbare de pantofi și efectuarea măsurilor de profilaxie – curs de gimnastică medicală, fizioterapie.

Clasificarea bolii

"De os de la picior" este o boală care are o boală cronică de timp și în curs de dezvoltare, în termen de câțiva ani. Simptomatologia se manifestă la o dată ulterioară de dezvoltare a patologiei, când gradul de afectare articulară este puternic exprimată. Conform clasificării internaționale a bolilor a 10-a revizuire, această patologie corespunde cifru M 20.1.

Se evidențiază trei gradul de deviere a degetului mare de la picior:
 • Gradul I se caracterizează prin derogare de la degetul mare relativ axei sale până la 40°. Unghiul dintre 1 și a 2-a metatarsian oase este de nu mai mult de 20°. Pacientul poate plânge de un anumit disconfort în zona curburii, uneori, de os poate freca de pantofi și bolnav.
 • II grad – unghiul de deviație variază de la 40 până la 70°. Valgus deformare vizibilă cu ochiul liber, unghiul dintre metatarsian oase este de 20-30°. Pe suprafața interioară apare moderat exprimată "cucui". În cazul în care bolnavul continuă să meargă în pantofi de disconfort, apar dureri la mers, schiopatura. În loc de leziuni se dezvoltă edem.
 • III grad – pentru ea este caracteristic puternică variație a degetului de la normală la axa: unghiul este mai mare de 70°, iar intertarsal – mai mult de 30°. La acest stadiu, pacientul nu este capabil să poarte pantofi normale, se aleg, de obicei, confortabile, adidași sau pantofi fără toc, care mai mult de 1 sau 2 dimensiuni.

În funcție de stadiul bolii prescrie anumite tipuri de tratament. La etapele inițiale simptomatologia este minimă, se poate realiza de înaltă eficiență de la tradiționale de terapie conservatoare, de întărire a procedurilor . La al doilea grad de curbura mod de a trata stabilește de medicul curant. În lansate stadii prezintă o operațiune cu o perioadă lungă de reabilitare.

09.08.2018