hallux valgus deformare a piciorului la copii - cauze, simptome, diagnostic și tratament

hallux valgus deformare a piciorului la copii – un defect la picior, caracterizată de diminuarea în înălțime a ei bolti si X-în formă de curbura axei. În valgus deformare a piciorului la copii se remarcă o inversare degete și călcâi spre exterior, omisiune de mediu departamentul de picior, neîndemânare de mers, oboseală și dureri de picioare. Diagnosticul valgus deformare a piciorului la copii se efectuează pentru copii ортопедом pe baza externe de vizitare a obiectivelor, radiografie stop în 3 incidențe, de plantography, submetry. Tratamentul valgus deformare a piciorului la copii se efectuează cu ajutorul unui FIZIOTERAPEUT, masaj, purtarea de încălțăminte ortopedică, suprapunere ortopedice anvelope; în caz de ineficiență – se realizează o intervenție chirurgicală.

вальгусная deformare a piciorului la copii

Sub valgus deformare înțeleg o astfel de deformare a piciorului la copii, la care, prin stricta de compresie și îndreptarea genunchilor, distanța dintre marginile interioare ale gleznelor este de mai mult de 4-5 vezi Cu degetele de la picioare și toc deviat de la partea exterioară și internă bolți stop "se răstoarnă" în interiorul. O astfel de curbură de la picioare se numește X-în formă de, spre deosebire de varus (în formă De) deformare stop. Dacă hallux valgus deformare este însoțită de o scădere a înălțimii de bolti de picior, se spune despre plano-valgus deformare a piciorului la copii. Anume această formă de patologie cel mai des se întâlnește la copii de traumatologie și ortopedie.

Cauzele valgus deformare a piciorului la copii

hallux valgus deformare a piciorului la copil pot fi congenitale sau dobândite. În primul caz, definitorii sunt intrauterine tulburări de formă și de amplasare a oaselor piciorului, și deformare stop este diagnosticată în primele luni de viață a copilului. La cele mai grele adevărat deformare congenitală a piciorului se referă "stop-balansoar" sau "vertical taran".

Achiziționată hallux valgus deformare a piciorului la copii este legat de imperfecțiunea tendinous-aparatului ligamentous și tulburări de dezvoltare ale sistemului musculo-scheletic al copilului. Astfel de abateri, de obicei, se constată la 10-12 luni, la încercările copilului de a face primele independente pași. hallux valgus deformare a piciorului mai des se formează la copiii cu deficiențe cu masa musculara гипотонией. Cauzele ultima poate fi datorat în prematurities copilului intrauterine hipotrofiei, slăbiciune congenitală a țesutului conjunctiv, frecvente boli ale copiilor de vârstă timpurie ARI, bronchitis ,pneumonias. Un rol deosebit în reducerea связочно-musculare și osoase ale aparatului piciorului aparține rickets. Încălcarea static-dinamic de relații la nivelul membrelor inferioare din nou se dezvoltă la copii, pe fondul neuromuscular boli: polineuropatia, paralizie cerebrala, myodystrophies,poliomielita. hallux valgus deformare a piciorului la copii poate fi o consecință a obezității și sarcinile excesive pe picior, din cauza excesului de greutate.

Uneori, hallux valgus deformare a piciorului la copii se dezvoltă după leziuni ligamentelor, mușchilor, oaselor gambei și piciorului și de lungă ședere membrele în ghips. În cazuri mai rare hallux valgus deformare a piciorului apare la copii cu дисплазией și congenitale peccetur de șold. Cauze valgus deformare a piciorului la copii pot fi stabilirea timpurie a copilului de la picioare, greșit selecție de pantofi (prea moale și slab de fixare pe picior).

Atrofierea tonusului muscular sub greutatea copilului statului piciorului уплощается, tibial muschii, dar, de asemenea, muschii si ligamentele degetelor piciorului ослабляются și sunt întinse și nu pot ține de picior în poziția optimă. În valgus deformare a piciorului la copii are loc deplasarea gleznei în interior și tocuri și degetele de – spre exterior.

Simptomele valgus deformare a piciorului la copii

În cele mai multe cazuri, primele semne de valgus deformare a piciorului la copii, părinții observă mai aproape de 1 an, la scurt timp după ce copilul a făcut primii pași. Totodată, atrage atenția că atunci când mersul pe jos copilul nu vine pe picior întreg, iar pe marginea interioară.

De-a lungul timpului de oprire devine X-formă, mersul devine stângaci, nesigur; copiii obosesc repede când joc cu colegii lor, se plâng de dureri la nivelul membrelor inferioare și a coloanei vertebrale. Seara, piciorul copilului umflate, pot apărea crampe în mușchi de vițel. În urma unei examinări, pantofi copilului vizibil sale inegale gerunt - pantofi noster pe partea interioară a tălpii.

hallux valgus deformare a piciorului la copii poate duce la dezvoltarea de platypodia, scurtarea membrelor,scolioza, boala degenerativa a discului, deformarea bazinului, genunchilor și голеностопных articulațiilor de la picioare, артроза.

Diagnosticul valgus deformare a piciorului la copii

hallux valgus deformare a piciorului la copil poate fi увидена medic pediatru, cu toate acestea, definitiv, de a judeca cu privire la prezența de patologie și de gradul ei de severitatea numai pentru a permite examinarea copilului pentru copii traumatologist ortoped și controale specifice. În urma unei examinări, copilul atrage atenția respingerea degete și călcâi spre exterior, anti-aliasing arcurilor și offset partea interioară a labei piciorului – în interior.

Pentru rezolvarea definitivă a problemelor de diagnostic valgus deformare a piciorului la copii se efectuează radiografii stop, computer de plantography și podometry. Pe radiographs stop, executate în 3 incidențe, se poate vedea schimbarea poziției de oprire față de celălalt. Calculator plantography permite de a calcula diferite morfologice setările de picior. Cu ajutorul submetry este estimată distribuția de sarcină în diferite părți ale piciorului. Calculator podometry permite de a identifica modificările, atunci când semnele clinice valgus deformare a piciorului la copii încă nu s-au manifestat. În unele cazuri, cu scopul de a clarifica diagnosticul poate fi necesară efectuarea de ECOGRAFIE articulații.

Pentru a exclude patologia sistemului nervos central și periferic copiii cu valgus deformare a piciorului trebuie să fie examinate de un medic neurolog pentru copii.

Tratamentul valgus deformare a piciorului la copii

вальгусная deformare a piciorului la copii tratament

Scopul tratamentului valgus deformare a piciorului la copii este restabilirea ei normală, forma și funcția, consolidarea muscular și aparatului ligamentous.

Când congenitale de valgus deformare a piciorului la copii poate fi necesară imobilizarea membrelor prin bandaje de ghips. De selecție și de simulare se efectuează pansamente pentru copii ортопедом ținând cont de tipul de deformare și grade abatere de la normă.

În următoarea etapă, iar în cazul în care achiziționate valgus deformare a piciorului la copii - de la început), se recomandă efectuarea de bai pentru picioare, cursuri de masaj ( lumborum-sacralis zona articulațiilor de la picioare, stop), парафинотерапии, ozokerite și noroi aplicatii,electroforeză, diadynamics, terapia magnetică, stimulare electrică a mușchilor gambei și piciorului, ИРТ. Utile cursuri de bazinele de înot și FIZIOTERAPIA.

Copiii cu valgus deformare a piciorului au nevoie de selectarea individuale funcționale tălpile interioare sau încălțăminte ortopedică specială cu o margine opritor de la picior și călcâi, arch support.

La prompte a tratamentului valgus deformare a piciorului la copii recurg destul de rar (aproximativ 7% din cazuri). Mod de corecție valgus deformare stop la copii este determinată individual, în funcție de caracteristicile și gradul de patologie. Cea mai mare răspândire în terenul de traumatologie și ortopedie au primit metode de transplant de tendon lung малоберцовой mușchii de pe marginea interioară a piciorului cu o alungire a tendonului lui ahile; arthrodesis de talus-navicular comun, de suprapunere a aparatului exterior de fixare etc.

Prognoza și prevenirea valgus deformare a piciorului la copii

hallux valgus deformare a piciorului la copii poate ajunge la grele grade, fiind nu numai pronunțată defect cosmetic, dar, de asemenea, provocând tulburări funcționale ale membrelor, până la dizabilitate la o vârstă vârstă aptă de muncă. În cazul scăzut gradul de deformare și de tratament în timp util poate o recuperare completă a funcției piciorului.

Pentru a evita dezvoltarea valgus deformare a piciorului la copii ar trebui să excludă sarcinii pe extremitățile inferioare a copilului de până la 7-8 luni. Trebuie să rămânem la rațională a regimului, care include întarire, gimnastica, masaj profilactic, hrană, somn adecvat și de plimbări. Important este prevenirea rahitismului, vitamina D și minerale.

În mod obligatoriu, ar trebui să viziteze în mod regulat de către medic pediatru, precum și examinările preventive, efectuate de către specialiști de diferit profil (t. h. pentru copii chirurg și ортопедом). Trebuie să acorde o atenție corectă, alegerea de pantofi pentru copil: acesta trebuie să fie în dimensiune (nu este mic și nu mai mare); este fabricat din înaltă calitate materiale naturale; să aibă dens супинатор, hard disk-posterior și lateral de o parte.

04.08.2018